Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №330 від 07.02.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Швидка смерть

Втік, щоб загинути

Втік, щоб загинути

П’ять підлітків померли від передозування наркотиків

Минулого тижня у Рівному ходили чутки про загибель п’яти підлітків від передозування опійного наркотику. Дивним здавалося те, що місцеві правоохоронці старанно замовчують цей факт. Як нам вдалося дізнатися, страшна трагедія таки сталася, але у Луганську. Але один із загиблих, 17-річний Руслан, певний час перебував у Рівненському християнському реабілітаційному центрі “Нове життя” для наркозалежних людей. Звідки й втік, аби почати нове життя. Але не судилося. Хлопця та його друзів знайшли мертвими в квартирі. Навколо тіл лежали розкидані шприци та залишки “ширки”...

- Руслан потрапив на Рівненщину на початку січня цього року, - розповідає керівник християнського реабілітаційного центру “Нове життя” Олександр ОДЕМЧУК. - Він приїхав до матері, яка вже перебувала в реабілітаційному центрі для наркозалежних. На її прохання він привіз крадькома опійні наркотики. Хлопець намагався їх пронести матері у заклад, однак був помічений.

- Працівники нашого центру, як правило, у таких випадках виключають своїх підопічних із установи, або вони самі покидають заклад, - продовжує пан Одемчук. - Адже перша умова щодо вступу до нашого реабілітаційного центру - це визнання людиною, що вона наркозалежна, друга - бажання звільнитися від цієї біди. Як результат - наші підопічні через рік виходять із центру, не згадуючи про пагубні звички.

Ми провели бесіду з матір’ю та сином - вони лишилися в реабілітаційному центрі, аби знову спробувати почати своє життя з нової сторінки.

Через тиждень Руслан все ж таки залишив реабілітаційний центр і повернувся додому в Луганськ. У день приїзду зустрівся із друзями “по голці”. Ввечері разом варили “ширку” на одній із квартир. Від передозування опійних наркотиків усі загинули... Працівники УМВС України в Луганській області знайшли тіла підлітків уже мертвими. Мрії про гарне та світле майбутнє зруйнувалися назавжди...

До речі, на Рівненщині на обліку в наркодиспансері перебуває до 50 неповнолітніх. До речі, одна доза (куб) “ширки” нині коштує в середньому 50 гривень.

Постскриптум...

Найстрашніший - опійний наркотик, який, як правило, губить людину, яка хоч раз із цікавості його пробує. Чи багато потрібно людині, аби вона втягнулася у залежність від “ширки”? Ні. Для першого разу вистачить приблизно чверті куба. Доза зростатиме, і через днів десять виникне потреба у вживанні куба опійного наркотику. Доза знову збільшується. Залежність - теж... За років два-три з людини нічого не лишається. Вона помирає у муках.

За рік в Україні гине приблизно 10 тисяч наркозалежних громадян.

Наркотики і Рівненщина

За словами начальника відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Рівненській області Петра ТИЩУКА, з початку цього року в нашій області працівники міліції ліквідували 19 наркопритонів. Викрили в Рівному нарколабораторію, де виготовляли метамфітамін. Направили до суду 10 кримінальних справ, пов’язаних із наркозбутом. Вилучили до 10 кілограмів маріхуани (склянка нині коштує приблизно 200 гривень) та порушили 5 кримінальних справ щодо незаконного розповсюдження трамадолу - наймоднішого нині наркотику серед молоді.

07.02.2008Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 07.02.2008p. 
На головну сторінку