Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №330 від 07.02.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Третя стать

Асексуали,

Асексуали,

або Холодні чоловіки

Ігор з Людмилою були щасливі в сімейному житті. Ігор любив дружину, як мовиться, шалено, до самозабуття, ні в чому їй не відмовляв. Зрештою, на якісь інші почуття не було часу - бізнес вимагав майже такої ж беззастережної любові. А Людмила поволі почала командувати чоловіком. І що більше вона це робила, то більше Ігор віддалявся від неї і все менше жадав її як жінки. Як кажуть, розлюбив. Людмила кинулася до екстрасенсів та психіатрів, щоб вилікувати чоловікову холодність. Розлучення було непростим - з поділом майна, істериками, вмовлянням родичів. Вирвашись із цього пекла, Ігор зрозумів, що більше не хоче не тільки нового шлюбу, але й узагалі не відчуває потягу до жінки...

“Асексуальність як певна філософія чи новомодня орієнтація прийшла до нас з Європи, а туди - зі США, два-три роки тому, - розповідає рівненський психолог Андрій ВЛАСЮК. - Якби ж це була просто філософія платонічної любові! Але серед асексуалів є люди, які просто ненавидять секс. Серед причин, які вплинули на таку, я б сказав, антилюдяну поведінку, найпершою є пережите сексуальне насильство в дитинстві. Така людина має занижену самооцінку, хоче бути підкореною і всіляко поступається ініціативою. Зниження у крові чоловічого гормону також є причиною асексуальності. Однак є й такі, хто просто демонстративно уникає всього, що пов’язане з інтимною стороною нашого буття”.

- Але це почасти нагадує дітей, а згодом і людей-індиго, які виживуть в майбутніх екстремальних умовах, а ми, звичайні, вимремо від усіляких катаклізмів. Правда, від асексуалів дітей не буде...

- Ото ж бо. Діти з’являються від любові, у результаті близькості, статевого акту. Сім’я - запорука розвитку та стабільності держави. Для асексуала мати статевий потяг до жінки вважається огидним. До речі, як і до чоловіка. Тому асексуальність загрожує нормальному поступу людського роду. Утім, не думаю, що українці піддадуться такій формі спілкування. Адже в нас немає етнічно-культурних та релігійних підстав для поширення руху асексуальності.

- Жінки -асексуалки теж є?

- Не зустрічав, але, звісно, є. Їх настільки мало в Україні, що, як правило, спілкуються вони в Інтернеті. Найчастіше, це вдови, яким чоловік потрібен задля вирішення побутових проблем та дружніх розмов з протилежною статтю. Та все ж сексуальне життя не замінити жодними сурогатними стосунками!

Сексопатологи трактують термін асексуальність як цілковиту відсутність статевого інтересу в дорослих людей. На сьогодні в світі людей, які свідомо відмовилися від плотських утіх, налічується понад сім мільйонів.

07.02.2008Ольга ІВАНЧУК



Рівне-Ракурс №10 від 07.02.2008p. 
На головну сторінку