Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №200 від 11.08.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Секрети довголіття

А чи купалися ви у скипидарі?

Формула для тих, хто не хоче ні старіти, ні хворіти

Після напруженого робочого дня напускаю півванни теплої води. Дістаю баночку скипидарного розчину і вливаю його у ванну. Обережно лягаю у воду, яка від скипидару дещо побіліла, і двадцять хвилин насолоджуюся, відчуваючи легке, наче лускіт пір’їнкою, поколювання шкіри та усвідомлюючи, що моє тіло омолоджується, капіляри очищуються, а наявні та приховані хвороби змушені казати мені “до побачення”.

Після того, як я відкрила для себе цілющі скипидарні ванни, готова рекомендувати їх усім. Ця водна процедура цілком доступна для кожного - важлива лише поінформованість у методі омолодження, наявність удома ванни та, що найголовніше, розчин скипидару, який коштує відносно недорого (4 гривні за розчин для однієї ванни).

Але... Якщо в радянські часи розчин скипидару можна було легко придбати в будь-якій аптеці, а при Рівненських обласній та міській лікарнях безпосередньо діяли ці ванни, то сьогодні скипидар, на жаль, нелегко знайти в нашій області. Та, як кажуть, треба знати “грибні” місця. Наприклад, Рівненський центр східних та нетрадиційних методів діагностики і лікування “Дім

Здоров’я” - чи не єдине місце в нашій області, де готують скипидарні емульсії для ванн і дають людям рекомендації щодо їх застосування в домашніх умовах (тільки не сплутайте зі звичайним розчином скипідару, який продається на базарі).

Кореспондент “РР” мала розмову із заступником головного лікаря цього медичного закладу, лікарем-гірудотерапевтом Юрієм СЕРЕДОЮ, який пояснив, що скипидар - це продукт смоли хвойних дерев, який є “рідним братом” нашого місцевого бурштину. Скипидарну живицю використовують у різних галузях - переробляють на каніфоль, розчинники, лак, фарби, камфору тощо. А в медицині скипидар використовують для виготовлення медичних пластирів, мазі та, зокрема, для скипидарних ванн.

- Скипидарні ванни по-іншому ще називають капілярними, бо вони, перш за все, позитивно діють на капіляри людини, - продовжує лікар. - А що таке капіляри? Це маленькі кровоносні судини, яких практично не видно неозброєним оком, але вони окутують всі органи та тканини організму. Якщо капіляри старіють, зашлаковуються, втрачають пластичність, у них застоюється кров - на цьому фоні розвиваються хвороби та прогресує процес старіння організму в цілому.

А при скипидарних ваннах капіляри розширюються, кров починає рухатися швидше, і організм поступово починає відновлюватися, викидаючи з організму шлаки, токсини, які отруюють тіло, організм омолоджується. Хвороби відходять. Стенокардія, остеохондроз, імпотенція, гіпертонія, ожиріння, ряд інших хвороб дихання, травної, нервової, шкірної системи, - при правильному застосуванні скипидарних ванн, доведено, всі ці недуги відступають.

Сотня ванн - і ти в нормі

- Використання техніки скипидарних ванн ми запровадили в нашому медичному центрі два роки тому, - говорить Юрій Анатолійович. - Спочатку планували безпосередньо в лікувальних кабінетах організувати сеанси скипидарних ванн. Але порахували, що ця процедура на дому для клієнтів буде значно доступніша. Наш центр лише розробляє суміші і дає конкретні рекомендації щодо дозування, методики купання в скипидарних ваннах.

За два роки чимало наших пацієнтів пройшли курс скипидарних ванн і продовжують це робити. Нещодавно 85-річна рівнянка для підтримки тонусу в організмі прийшла до нас за черговою порцією скипидару. Вона вже прийняла більше сотні ванн і відчуває себе набагато краще, ніж десять років тому.

Юрій Середа пояснив, що для профілактики та омолодження організму здоровій людині досить прийняти 10-12 ванн, а якщо в організмі прогресує хвороба, доведеться збільшити кількість сеансів до 150-ти.

Скипидарні ванни - це, безсумнівно, приємно та корисно.

За детальнішою інформацією з приводу придбання та використання скипидарних ванн звертайтеся за телефоном: (0362) 22-79-16 або приходьте безпосередньо в Рівненський медичний центр “Дім здоров’я” міста Рівне за адресою вул. Гагаріна, 29.

МОЗУ Ліц. №202708 від 11.05.2005 р.

11.08.2005Розмовляла та експериментувала Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 11.08.2005p. 
На головну сторінку