Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №331 від 14.02.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Подія

Заслужене визнання

Заслужене визнання

Нагородження кращих спортсменів-інвалідів, тренерів та викладачів фізичного виховання у спецшколах за підсумками вже минулого року відбулося у приміщенні обласного центру “Інваспорт”.

Серед дорослих спортсменів-інвалідів заслужені нагороди отримали:

1. Василь Ажнюк - Майстер спорту міжнародного класу, чемпіон України із футзалу, призер чемпіонату світу із футзалу - 2006 та чемпіон світу - 2007.

2. Ігор Косенко - Майстер спорту міжнародного класу, кандидат до параолімпійської збірної України, чемпіон Всесвітніх та параолімпійських ігор із футболу, чемпіон світу та Європи, призер чемпіонату світу - 2007.

3. Роман Набухотний - Майстер спорту міжнародного класу, чемпіон України із пауерліфтингу, чемпіон Європи та світу, срібний призер світової першості з пауерліфтингу - 2007.

4. Олександр Помінов - Майстер спорту міжнародного класу, кандидат до параолімпійської збірної України, чемпіон України із дзюдо, бронзовий призер чемпіонату Європи - 2007.

5. Петро Нагорний - Майстер спорту міжнародного класу, чемпіон України з греко-римської боротьби, чемпіон Європи - 2007, чемпіон України із дзюдо.

6. Іван Сівак - Майстер спорту України, чемпіон України та учасник чемпіонату Європи зі спортивних танців на візках.

7. Надія Вербицька - Майстер спорту України, чемпіон України та учасник чемпіонату Європи зі спортивних танців на візках.

8. Віталій Попок - Майстер спорту України, чемпіон області та України із настільного тенісу. Володар кубка області.

9. Марія Гулійчук - Кандидат у майстри спорту України, чемпіонка області та України з пауерліфтингу серед юніорів, рекордсменка України у класі юніорів.

10. Ігор Семещук - Майстер спорту України, чемпіон області з пауерліфтингу, володар кубка області, бронзовий призер чемпіонату України - 2007.

Не забули і про наймолодших чемпіонів (серед дітей). У цій номінації нагороди отримали: Михайло Мізерний, Денис Андреєчкін, Катерина Мамчур, Інна Козак, Ольга Найдишак (усі - плавання).

За значні здобутки відзначені були й юніори “Інваспорту”: Ярина Матло (кандидат до параолімпійської збірної України, чемпіонка та дворазова срібна призерка чемпіонату України з плавання, рекордсменка України), Юлія Галінська (чемпіонка України з дзюдо, учасниця чемпіонату Європи - 2007), Сергій Фролов (чемпіон області та України з футболу, призер чемпіонату світу - 2006, учасник чемпіонату Європи - 2007), Валерій Довгалець (срібний призер чемпіонату України з дзюдо - 2007), Петро Шепель (чемпіон області та володар кубку області з пауерліфтингу).

У номінації “Ветерани” були нагороджені пауерліфтери: Любов Семенюк, Галина Гашинська, Володимир Копитюк, Олександр Мурашко та чемпіонка області з настільного тенісу - Олена Криворучко.

Серед тренерів нагороди за невтомну працю отримали Михайло Романкевич (заслужений тренер збірної України із дзюдо), Олександр Фесовець (заслужений тренер України з пауерліфтингу), Володимир Чирков (тренер із футболу, наставник Косенка, Фролова і Ажнюка).

Кращими дитячими тренерами стали: Ольга Палюх (плавання), Оксана Артинюк (легка атлетика), Сергій Макринський (легка атлетика).

Привітати зірок спорту прийшли представники міської та обласної влади, а також творчі колективи: ансамблі “Лорелея”, “Сонечко”, “Дикий мед”, “Срібна терція”; місцеві КВН-команди “Абзац” і “Факультет Ю”.

Здивував глядачів феєричний виступ чемпіонів України зі спортивних танців на візках Івана Сівака та Надії Вербицької (на фото), яки виконали дещо зі своєї конкурсної програми: румбу, ча-ча-ча і драйв.

Привітали спортсменів начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту міськвиконкому Сергій Шевчук і голова управління спорту ОДА Микола Петринчук, який висловив надію, що із відкриттям при “Інваспорті” ДЮСШ, з часом на Рівненщині з’являтимуться все нові зірки інвалідного спорту.

Підсумував процедуру нагородження керівник “Інваспорту” Віктор Кучер: “Дуже вдячний, насамперед, спортсменам - ветеранам, які уже довгі роки прославляють наш край на змаганнях різного рівня. Проте на п’яти досвідченим вже наступає амбіційна молодь. Дуже добре, що ми маємо таке молоде покоління, де, без сумніву, ростуть майбутні чемпіони і зі стрільби з лука, плавання, танців. За все це маю подякувати і тренерам, які чудово передають вихованцям власний досвід”.

14.02.2008Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 14.02.2008p. 
На головну сторінку