Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №331 від 14.02.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Солодке кохання...

З Днем усіх закоханих!

З Днем усіх закоханих!

День Святого Валентина відзначається у всій Європі. Закохані обмінюються романтичними листівками, “валентинками”, подарунками, особливо солодощами, - наприклад, шоколадом. Хоча, коли шоколад з’явився вперше у 16 столітті, він був заборонений деякими католицькими священиками за його зв’язок із “язичеськими ацтеками”. Але незабаром він став асоціюватися з закоханістю і сексом. За легендою, Казанова, зваблюючи жінок, надавав перевагу шоколаду, а не шампанському. Перша коробочка шоколаду у формі серця була створена Річардом Кадбері у 1861 р.

У рецептах, приведених нижче, найкраще використовувати плитку якісного шоколаду (як мінімум 50 відсотків какао), але при бажанні можна взяти і молочний шоколад. Не варто брати білий - він буде інакше сприйматися в стравах.

Розтоплювати шоколад потрібно повільно, якщо він перегріється, то стане надто твердим і буде гірчити. Найкраще розтопити шоколад у мікрохвильовій печі: його потрібно поламати на шматочки і поставити на 30 секунд у мікрохвильовку, потім перемішати. Другий спосіб - над киплячою водою: маленькі шматочки шоколаду покласти у вогнетривкий полумисок і поставити над каструлею з киплячою водою. Але майте на увазі, - полумисок із шоколадом не повинен торкатися окропу.

Найпростіший шоколадний десерт - умокнути в шоколад порізані фрукти (полуничку, шматочки банана або чорнослив) і дати шоколаду охолонути.

Трюфелі

Розтопити у 185 мл вершків 400 г шоколаду, додати 60 г вершкового масла і 2 ст. л. рому, старанно перемішати. Охолодити, поки суміш не затвердіє, потім ложкою сформувати кульки й обваляти їх в какао-порошку або шоколадних пластівцях.

Шоколадний соус

Розтопити 200 г шоколаду з 250 мл вершків. Помішувати, поки суміш не стане однорідною і подавати до ванільного морозива.

Мус

Розтопити 400 г шоколаду. 4 яйця збити з 50 г цукру, потім додати розтоплений шоколад. Додати 200 мл збитих вершків і розлити по двох вазочках. Тримати в холодильнику, поки мус охолоне.

Шоколадний торт

Збити 6 яєць із 2 ст. л. лікеру Калуа (кавового), додати 400 г розтопленого шоколаду, 165 г меленого мигдалю і 250 г збитих вершків. Перелити в змащену жиром форму і запікати при 150 градусах протягом години. Поставити в холодильник на ніч, потім викласти з форми на блюдо і затрусити цукровою пудрою.

Шоколадний коктейль

Збити 100 г шоколаду з 4 кульками ванільного морозива і 4 склянками молока. Пийте відразу і не задумуючись про калорії.

Гарячий шоколад

Покласти по 2 ст. л. розтопленого шоколаду в 4 високі склянки, залити киплячим молоком, перемішати і зверху покласти збиті вершки і маленькі шматочки зефіру.

Шоколадна мрія

Розтопити 200 г шоколаду в 350 мл молока, додати 1 ст. л. желатину, перемішати, щоб він розчинився. Збити 4 яєчних жовтки і 90 г цукру. Додати шоколадне молоко і лишити, поки воно цілком не охолоне. Потім додати 250 мл збитих вершків, розлити по вазочках і поставити в холодильник.

Шоколадне печиво

Розтопити 400 г шоколаду і вилити у великий полумисок. Додати 200 г маленьких зефірчиків, 150 г подрібненого фундука, 75 г зацукрованих вишень і 75 г подрібненого кокоса. Змішати і викласти в змащену жиром і прокладену пергаментом форму. Поставити в холодильник до затвердіння. Порізати на квадрати і подавати.

Великі справи - у дрібницях! Даруйте любов світу і він вам відповість тим же. Сьогодні, 14 лютого і щодня.

14.02.2008



Рівне-Ракурс №10 від 14.02.2008p. 
На головну сторінку