Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №332 від 21.02.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Відпочинок

Наші не люблять “зелених”...

Наші не люблять “зелених”...

Сільські голови на Рівненщині, виявляється, не розуміють, що таке “зелений” туризм. Часто це стає великою проблемою як для відпочиваючих, так і для власників агросадиб. Про це заявила на постійній комісії з питань розвитку підприємництва облради заступник начальника управління культури та туризму Рівненської ОДА Ярослава Гаврилова.

Як відомо, на Закарпатті такий вид відпочинку останнім часом дуже популярний. На території нашої області він почав розвиватися не так давно. Але вже минулого року на Рівненщині побувало 650 “зелених” туристів, бажаючих відпочити на лоні сільської природи. В середньому у нас ночівля в сільській садибі без харчування коштує 15-18 гривень. До слова, туроператорів ця послуга мало цікавить, адже економічно вона не вигідна клієнту. “Якщо, до прикладу, можна поїхати відпочивати в Карпати за сто гривень на добу, то через туроператора за 220 гривень, - розповіла Ярослава Гаврилова.

Парадоксально, але більшість представників сільської влади, як зазначає заступник начальника, не знає або ж не розуміє, що ж це таке. “Всім відомо, що у селі люди один одного знають, і чужих часто сприймають в штики, ображають їх”, - пояснює Ярослава Гаврилова, - “А сільський голова - це авторитет. Звісно, що суспільна думка жителів села залежить напряму від нього. А що робити, коли він сам налаштований проти тих, хто займається зеленим туризмом”.

Саме тому управління культури і туризму РОДА просить облраду передбачити в обласному бюджеті у рамках програми розвитку туризму до 2010 року, крім рекламних заходів та організації зеленого туризму, ще 50 тисяч гривень на консультації та навчальну допомогу як власникам агросадиб, так і представникам місцевого самоврядування.

21.02.2008Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 21.02.2008p. 
На головну сторінку