Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №332 від 21.02.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Прес-конференція

Журналіст журналісту вже не вовк

Журналіст журналісту вже не вовк

Дізнатися про розвиток української журналістики змогли нещодавно студенти факультету масової комунікації та інформаційних технологій МЕГУ імені С. Дем’янчука. Адже з лекціями до них приїхали корифеї вітчизняних мас-медіа - головний редактор тижневика „Дзеркало тижня” Володимир МОСТОВИЙ та засновник УНІАН та “Газети по-київськи” Михайло БАТІГ.

Володимир Мостовий як голова Комісії з журналістської етики під час прес-конференції в Студентському інформаційному агентстві розповів про останні порушення у ЗМІ, які були розглянуті Комісією, та закликав рівненські медіа до толерантності й дотримання правил моралі. “Ми позитивно оцінюємо прогрес, який відбувається в українській аналітиці та регіональних ЗМІ зокрема. Приємно, що весь журналістський загал починає усвідомлювати, що жити і працювати треба за цивілізованими правилами, нормами поведінки та моралі. Лише тоді журналіст може здобути внутрішню рекомендацію у суспільстві”.

Аби уникнути неетичних вчинків з боку журналістів у майбутньому, Михайло БАТІГ наголосив, що предмет “Журналістська етика” повинен стати чи не головним для студентів-журналістів. Натомість декан факультету Ігор ЛУБКОВИЧ запропонував провести практичну конференцію з питань журналістської етики саме в економіко-гуманітарному університеті. Для цього навіть планують запросити викладачів цього предмету з усіх навчальних закладів, у яких функціонує журналістське відділення. Але це стане можливим лише за сприяння Міністерства освіти та науки України.

21.02.2008Леся КУРУЦ



Рівне-Ракурс №10 від 21.02.2008p. 
На головну сторінку