Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №332 від 21.02.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нешкідливі поради

Агресивне мило

Агресивне мило

Що стосується рук, то їх потрібно мити милом і доволі часто, щоб уберегтися від різних інфекційних захворювань, яких сьогодні розвелося дуже багато, починаючи від дизентерії і закінчуючи туберкульозом. А ось що стосується тіла, то натуропати радять користуватися милом не частіше, як двічі на тиждень, і бажано “Дитячим”, у якому міститься менша кількість агресивних речовин.

Річ у тім, що шкіра - захисний бар’єр всього нашого організму від хвороботворних мікробів. Але на поверхні шкіри відбувається слабокисла реакція, яка є не досить “сильною” для знищення шкідливих мікроорганізмів. Її захисні функції посилюють жир і секрети, які виділяються з підшкірної клітковини. Мило ж змиває ці речовини організму, а отже, робить людину уразливою перед агресивними бактеріями.

Натуропати вважають, що контрастний душ зранку й увечері повністю забезпечить всі гігієнічні вимоги. Якщо ж є потреба застосовувати, окрім води, інші миючі засоби, то можна використовувати подрібнену на кавомолці вівсяну крупу (натирати нею шкіру замість мила). По-перше, вона добре очистить шкіру, по-друге - діятиме як живильна маска. Нині в деяких рівненських крамницях та оздоровчих салонах продається наше, українське, натуральне мило ручної роботи без консервантів та синтетичних барвників для різних типів шкіри.

21.02.2008Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 21.02.2008p. 
На головну сторінку