Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №332 від 21.02.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Протест

Перевізники сказали: баста!

Минулого вівторка водії близько ста автобусів з Рівненщини приєдналися до страйкуючих автоперевізників з усієї України. Неподалік місцевого зоопарку вони чекали на своїх колег з Волині, після чого колона мікроавтобусів з ввімкнутими фарами вирушила до Києва.

Дорогою чисельність бусів зростала, оскільки приєднувалися страйкарі з Житомира, Новоград-Волинського та інших міст. Варто зазначити, що на страйку могло бути значно більше транспорту і людей, проте на думку автоперевізників, мешканці Рівного не винні у діях влади, тому міське сполучення транспорту вирішили не зупиняти.

У середу під стінами Кабінету Міністрів розпочалася загальнодержавна акція протесту автомобільних перевізників проти антиконституційних, на їхню думку, дій влади.

Таким чином перевізники намагаються звернути увагу вищих владних органів на їх численні звернення щодо неправомірності окремих законодавчих актів, а також вимагають розробити загальнодержавну програму розвитку і вдосконалення автомобільного транспорту, в якій визначити класи автобусів і терміни їхнього використання для перевезення пасажирів.

Наразі у столиці знаходиться близько п’яти тисяч страйкарів і тисячі бусів. Автоперевізники визначили також ряд внутрішніх правил для себе, серед яких: невживання алкоголю та аполітичність. Щоб запобігти масовим конфліктам, у Києві зібралась чимала кількість правоохоронців.

За словами голови правління Рівненського ГО “Спілка водіїв” Сергія ОВЧИННІКОВА, поки що до акції протесту залучені лише додаткові мікроавтобуси. Але він попереджує: “Про подальші дії перевізників стане відомо вже після першого дня протесту. Якщо відповідні органи влади на нас ніяк не відреагують, на території України буде повністю зупинено рух автоперевезень, у тому числі й місцевих”.

P.S. На час виходу газети стало відомо, що перевізники домоглися свого: уряд відмінив власну постанову про заборону використання для перевезення пасажирів переобладнаних транспортних засобів.

21.02.2008Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 21.02.2008p. 
На головну сторінку