Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №333 від 28.02.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Акція

Хто ти - Герой-рятівник року

З 18 лютого на Україні стартувала Всеукраїнська акція “Герой - рятувальник року”, яку вже п’ятий рік поспіль проводить Міністерство України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

Слід зазначити, що сьогодні рівненських героїв знає та шанує вся Україна, адже за час проведення акції наші земляки тричі ставали переможцями. В 2003 році першим переможцем Всеукраїнської акції “Герой - рятувальник року” став лікар Демидівської центральної районної лікарні Сергій Бурець. Цей мужній чоловік зумів повернути до життя бездиханне тіло чотирирічного хлопчика. Того ж року чоловік брав участь у естафеті пронесення Афінського олімпійського вогню вулицями столиці.

Наступного року переможцем став заступник командира окремого аварійно-рятувального загону МНС Ігор Горбатюк, який у квітні 2004 року успішно знешкодив шість 100-кілограмових фугасів та одну 250-кілограмову авіаційну бомбу часів Великої Вітчизняної війни в місті Ковель Волинської області. У червні Ковельська міська рада присвоїла Ігорю Горбатюку звання “Почесний громадянин міста Ковеля”.

Втретє нагороду наша землячка отримала у 2006 році. Сарненчанка Марія Познік, незважаючи на смертельну небезпеку, врятувала з палаючої та заповненої димом квартири трьох малолітніх дітей.

Усі переможці були нагороджені Міністром з питань надзвичайних ситуацій відзнаками МНС “За відвагу в надзвичайній ситуації” ІІ-го ступеня та цінними подарунками.

Отже, шановні громадяни, Головне управління МНС у Рівненській області звертається до всіх небайдужих людей із проханням - якщо ви стали свідком героїчного вчинку і вам відомі обставини даної події, повідомте про це в місцевий міськрайвідділ МНС. Запам’ятайте, що учасником Всеукраїнської акції “Герой - рятувальник року” може стати кожний громадянин, який під час надзвичайної ситуації проявив мужність і героїзм.

28.02.2008Помічник начальника ГУ МНС у Рівненській області Віктор КОЗАК



Рівне-Ракурс №10 від 28.02.2008p. 
На головну сторінку