Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №333 від 28.02.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Подвиг

Ризикуючи життям, чоловік врятував дитину

Ризикуючи життям, чоловік врятував дитину

23 лютого мало не став останнім днем в житті 12-річного Артура, жителя села Лісополь Костопільського району. Опівдні хлопчина пішов на прогулянку, а щоб було веселіше, взяв із собою собаку. Друзі стрімголов помчали на середину водоймища…

Лід, не витримавши ваги хлопчини, тріснув під ногами майже миттєво і Артур опинився у крижаній воді. Всі намагання вибратися самостійно були марними. Мокрий одяг ставав дедалі важчим, та тягнув хлопчину на дно. Наляканий Артур почав кликати на допомогу.

На щастя, за 300 метрів від водойми порався на присадибній ділянці місцевий мешканець, 48-річний Олександр, який і почув крик зі сторони ставка. Спускаючись з пагорба, чоловік побачив у воді, за метрів 25 від берега, дитину, крик її дедалі слабшав. Знаючи, що глибина ставка сягала подекуди 2 метри, чоловік, не задумуючись, кинувся у воду. Щосили ламаючи перед собою руками лід, він поступово наближався до хлопця. А діставшись до Артура, вхопив його за одяг та витягнув майже непритомного хлопчину на берег.

Олександр побіг із дитиною на руках до сусіда, бо знав, що у того є власний автомобіль. Вже за деякий час Артура оглядали медики Костопільської центральної районної лікарні. У хлопця було загальне переохолодження організму.

Лише завдяки щасливому збігу обставин та рішучості рятувальника надзвичайна пригода завершилась „хепі-ендом”, і вже наступного дня щасливі батьки проводжали свого врятованого сина до школи.

28.02.2008Інспектор центру пропаганди ГУ МНС у Рівненській області Микола ПРОКОПЧУК



Рівне-Ракурс №10 від 28.02.2008p. 
На головну сторінку