Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №334 від 06.03.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Будуймося!

“Термодім” - майбутнє економічного будівництва

“Термодім” - майбутнє економічного будівництва

Якщо Ви прийняли рішення будувати будинок, у Вас обов’язково виникне питання: з чого будувати? Які будівельні матеріали обрати?

Завдяки цій статті ми допоможемо Вам вивчити питання: “Що таке Термодім? і “Чому в останні роки кількість будинків, побудованих за цією технологією, збільшується майже в геометричній прогресії? “Термодім” - це технологія будівництва споруд, стіни яких складені з пустотілих пінополістерольних блоків, порожнини яких армовані і залиті важким бетоном. Такі блоки виконують у процесі будівництва функції нез’ємної опалубки і називаються будівельними термоблоками.

Технологія будівництва “Термодім” почалася в 70-х роках у Житомирі, але з часом про неї забули. Відродження цієї технології відбулося в Росії, Європі та Білорусі, а тепер і у нас.

Будівельна технологія “Термодім” призначена для зведення термоізоляційних стін будівель і споруд, а конструкція термоблоків дозволяє ідеально витримувати геометричні розміри і герметичність.

У ході технологічної операції - заливання пустотілих пінополістерольних блоків бетоном - споруджується армована монолітна залізобетонна стіна, обрамлена з двох боків тепло- та звукоізоляційною оболонкою, перекриття виконується звичайними залізобетонними плитами.

Індивідуальні житлові будинки, котеджі, багатоповерхові споруди, адміністративні і громадські будівлі, промислові цехи і склади, басейни і холодильники - це неповний список об’єктів, які можуть бути побудованими з використанням технологій “Термодім”. Для виробництва термоблоків застосовується пінополістирол марки ПСБ-С з антипіреновими добавками, що не підтримує горіння. Пінополістирол - нешкідливий, екологічно чистий матеріал, що може контактувати і з продуктами, що вживаються в їжу. Він використовується для виготовлення посуду одноразового вжитку, упаковки овочів та фруктів, перевезення мороженої риби та м’яса. Отже, Ви можете бути впевненими, що термоблоки є абсолютно екологічно чистими. Також є висновок головного санітарного лікаря України про чистоту блоків. Будівництво будинків регламентоване ДБН В.2 6-6-95. Будівельна технологія “Термодім” застосовується в багатьох країнах світу і різних кліматичних умовах. За розрахунками фахівців, гарантійний термін служби конструкцій складає 120 років. При цьому терміни будівництва і вартість експлуатацій термобудинку в 2-3 рази нижча, ніж у будинків, побудованих із застосуванням традиційних технологій будівництва.

Пінополістирол, що служить основою цього будівництва, дуже зручний і має багато переваг. Пінополістерольна стіна, так само як і дерев’яна, володіє здатністю “дихати” - повільно пропускати через себе повітря. Також він є чудовим утеплювачем. З пінополістиролу можна будувати будинки в різних кліматичних умовах, а також взимку (на властивості матеріалу погода не впливає). Полістирол є своєрідним термосом, так як у спеку в будинку прохолодно, а в мороз - тепло. Пластичність матеріалу дозволяє реалізувати практично будь-яку фантазію. І замість важких громіздких конструкцій з’являться легкі витончені деталі будинків. Також будівництво по технології “Термодім” не потребує складної техніки, а може обійтись підручними засобами.

Для будинків із полістиролу придатна будь-яка система опалення, і кожна з них дозволяє економити значні кошти.

Підсумовуючи, можна виділити основні переваги будівництва за технологією “Термодім”:

1. Спорудження будівель прискорюється у 8 разів.

2. Простота будівництва, відсутність потреби у висококваліфікованих робітниках.

3. Здешевлення собівартості будівництва стін у два рази.

4. Зменшення навантаження на фундаменти в 2,5 рази.

5. Вирішення актуального на сьогоднішній день питання енергозбереження. (Котедж 200 кв.м, економія в рік 500 у.о.)

6. Рішення питання будівництва соціального житла.

Детальну інформацію можна отримати за тел. 8 (0362) 43-25-25, факс: 23-30-20, м/т: 8 (093) 942-56-48

Корпорація “Укрбуд”. ТОВ фірма “Промбудпостач”, вул. С.Бандери, 41.

Інформацію про технологію “Термодім” читайте у наступному номері.

06.03.2008



Рівне-Ракурс №10 від 06.03.2008p. 
На головну сторінку