Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №335 від 13.03.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#N-km від Ольги Ярош

Рівне - не Одеса. То чому тоді все таке дороге?

На рівненському ринку уживаних автомобілів останнім часом мало покупців і малий вибір автомобілів на продаж. Однак ціни - захмарні. До прикладу, “Опель-кадет” 1988 року випуску коштує 4-4,5 тисячі доларів. Кажуть, що радше за все це пов’язано зі вступом у СОТ, коли до літа спекулянти хочуть якнайдорожче збути старі автівки. Проте ті, що хочуть насправді купити щось недороге, їдуть до Луцька або до Києва. У заможній столиці переважають дорогі модельні іномарки, а тому на ті, що були у вжитку, попит неухильно спадає.

Кози в супермаркеті

Європа активно готується до другого великого релігійного свята - Пасхи, яке католики відзначатимуть 23-24 березня. Рівняни, які нещодавно побували у столиці Угорщини - Будапешті, розповідають таку дивину. Найбільший столичний універмаг нині відвідує чи не все місто та його численні туристи: туди привезли по двоє живих овець з ягнятами та кіз із козенятами. Отак у вольєрі посеред холу на соломі тварини і днюють, і ночують, пожовуючи сіно. Поряд із парнокопитними вигадливі менеджери поставили ще клітку з симпатичними пухнастими кроликами, теж живими. Здається, у рівненському універмазі такого ажіотажу не було б, адже ми сільгоспрегіон та й кози в нашому гідропарку мирно пасуться з весни до осені. І, крім того, наш центральний універмаг на супермаркет геть не тягне.

Земляки не сплять

На початку місяця нагадало про себе “Рівненське земляцтво”, яке нині нараховує 700 членів, і штаб-квартира якого знаходиться у Києві. Адже саме в столиці рівняни найбільше хочуть вчитися, а ще більше - працювати. Святослав Ващук - один із керівників “Земляцтва”, стверджує, що вони мають солідну базу даних осіб, родом із Рівненщини і вже десяткам допомогли з працевлаштуванням, а сімнадцятьом абітурієнтам вступити у столичні виші.

13.03.2008



Рівне-Ракурс №10 від 13.03.2008p. 
На головну сторінку