Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №335 від 13.03.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#На правах реклами

Технологія будівництва ТЕРМОДІМ

Технологія будівництва ТЕРМОДІМ

Процес будівництва за технологією “термодім” відбувається простіше і швидше, ніж із застосуванням традиційних технологій.

Фундамент

Будь-яке будівництво починається з підготовки поверхні грунту і закладання фундаменту. Наша технологія, у даному випадку, не є виключенням. На цьому етапі робіт особливих відмінностей з традиційними технологіями немає. Тип фундаменту вибирається найбільш відповідний під конкретний проект. Єдиною відмінністю є те, що стіна з термоблоків (якщо порівнювати її з цегляною стіною в 2 цеглини) має товщину не 50, а 25 см і вагу не 980, а 360 кг, відповідно фундамент може бути значно тонший. Для стіни термодому цілком досить фундаменту в 30-40 см.

Стіни

Важливим моментом є те, що в перший день по всьому периметру фундаменту встановлюється тільки один ряд термоблоків, тобто 25 см висоти. Потім ретельно виміряються відстані і висоти виставленого ряду (довжина стін, діагоналі, кути і т.д.).

Перед заливкою бетону необхідно прокласти каналізаційні і вентиляційні труби, а також закласти арматуру. Діаметр арматури і крок армування (вертикальний і горизонтальний) розраховуються конструктором і залежать від кількості поверхів будинку і навантажень на стіни.

По периметру всієї будівлі в перший ряд блоків закладається арматурний каркас. Такий же каркас, тільки вертикально, повинен закладатися в кожен кут будівлі, в місцях віконних і дверних прорізів і в останньому ряду блоків перед панеллю перекриття. Після того, як всі підготовчі роботи виконані, можна заливати бетон.

Наступного дня можна виставляти і заливати бетоном 4 ряди термоблоків (висота 1 м), і так в наступні дні аж до того моменту, коли потрібно буде вмонтовувати панель перекриття.

Віконні і дверні прорізі

Знаючи спочатку, де розташовуватимуться віконні і дверні прорізі, необхідно провести додаткове армування. Для цього потрібно в крайні до прорізі отвори термоблоків закласти по одному армокаркасу, а також проармувати верхню частину прорізі і скріпити горизонтальну арматуру з вертикальною в’язальним дротом.

Армування потрібне для рівномірного розподілу навантажень на стіну будинку. Навантаження у кожному окремому випадку різні, тому діаметр арматури повинен визначити конструктор або архітектор.

Панелі перекриття

Для будівництва термодому можуть використовуватися як дерев’яні перекриття, так і з/б плити. В деяких випадках найпрактичніше використовувати монолітні перекриття. У будь-якому випадку, після укладання необхідної арматури і заливки бетону в стіни будівлі, вони повинні відстоятися 10-12 днів, за цей час бетон набирає 75 відсотків своєї міцності. Тільки після цього можна починати роботи по установці перекриття.

Округлення

Для отримання округлої форми стіни використовуються блоки стандартної форми і розмірів. Із внутрішньої сторони блоків необхідно виконати вертикальні вирізи шириною 0,2-1,5 см напроти кожного отвору. Потім блок згинається, і для того, щоб зафіксувати необхідну форму, внутрішня стінка блоку обмотується звичайним скотчем або склеювальною стрічкою. Після того, як із таких блоків буде збудована стіна і залита бетоном, скотч можна видалити (коли бетон набере початкову міцність).

Каналізаційні і вентиляційні труби

Що стосується вентиляції і каналізації, то це питання було враховане і вирішене при створенні Термоблока. Перед заливкою бетону труби легко закладаються всередину стіни і виводяться назовні там, де це необхідно.

У результаті ми одержуємо забетоновані труби, захищені з двох сторін по 5 см пінополістиролом. При використанні такої технології забезпечується максимальний захист від можливого псування комунікацій.

Облицювання

Пінополістирол, завдяки своїм властивостям і шорсткій поверхні, чудово контактує з будь-якими клейовими складами як вітчизняних, так і зарубіжних виробників. Це вирішує проблему зовнішнього і внутрішнього облицювання всіма видами обробних матеріалів (штукатурка, плитка і т.д.). Для фасаду може застосовуватися облицювальна цегла, сайдинг, дерев’яна або пластикова вагонка. Отже, при виборі облицювальних матеріалів у Вас не виникне жодних обмежень.

Детальну інформацію можна отримати за тел. 8(0362)43-25-25, факс: 23-30-20, моб. 8 (093) 942-56-48, Корпорація “Укрбуд”, ТОВ фірма “Промбудпостач”, вул. С.Бандери, 41.

13.03.2008



Рівне-Ракурс №10 від 13.03.2008p. 
На головну сторінку