Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №335 від 13.03.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Наболіле

Про тарифи депутатів та водоканал

До редакції читачі нашої газети принесли аналітично-зажуреного листа з проблемами, відомими чи не кожному міському, а то й сільському жителеві. У ньому висловлене справедливе незадоволення діями комунальних монополістів і не тільки їх...

Укотре нам підвищили тарифи на квартплату, мотивуючи загальним ростом цін, що призводить до збільшення собівартості робіт. Звісно, дорожчає все, але різниця в тому, що населення отримує ці послуги, а від ЖКП - крім праці двірників - отримує одну гарантовану послугу, а саме: вивіз сміття, за який давно треба було б платити окремо. З кожним підвищенням тарифів послуги зменшувалися та погіршувалися (раніше вивіз сміття був п’ять, потім три, а тепер - один-два рази на тиждень). Про ремонт під’їздів не варто й згадувати.

Отже, кожне підвищення квартплати ніколи не покращувало роботу ЖКП. Тепло. Згадайте, як після виборів до місцевої влади нові депутати жваво обговорювали об’єднання обох теплових організацій для зменшення вартості тарифів. За підрахунками депутатів однієї з фракцій міської ради, це дозволило б на цілу гривню знизити вартість опалення 1 м кв. загальної площі. Та помаленьку все спустили на гальма. Потім нам обіцяли зробити перерахунок за опалювальний період (тепла зима) і чомусь це залишилось тільки обіцянкою. Відповіді з керівництва ніхто конкретно не дав, адже посилання на те, що колись будемо платити не за 1 м кв., а за температуру, нагадує колишнє гасло про майбутній комунізм. Вищенаведені дані ми взяли з інформації місцевого каналу.

Опалення 1 м кв. з лютого знову дорожчає. І це при теплій зимі! З чого взагалі складаються затрати, яка методика обчислення тарифів? Чому все знову перекладається на населення при наявності резервів? Вартість 1 м кв. квартплати з конкретизацією робіт висить на стіні кожного ЖКП. А опалення?

Тому на фоні цих служб позитивно (на думку мешканців нашого дому) можна відзначити тільки роботу водоканалу. Конкретно: наш дім на вул. Остафова, 8 спіткало лихо - підтопило каналізаційною водою. Так ось - тільки водоканал своєчасно виконав свою частину роботи. За це ми щиро вдячні його працівникам та керівництву, зокрема Чегодаєву Андрію Вікторовичу.

З повагою, мешканці п’яти квартир на вулиці Остафова, 8, м. Рівне.

13.03.2008Підготувала Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 13.03.2008p. 
На головну сторінку