Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №336 від 20.03.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#На часі

Влада+бізнес=...

Серйозні розмови про наболіле

Влада і бізнес - партнери. Чи дійсно таке можливе? Про принципи партнерських відносин між владою і бізнесом говорили на розширеному засіданні обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва.

За словами голови облдержадміністрації Віктора МАТЧУКА, основна маса коштів, що надходять до бюджету - це результат діяльності місцевих підприємців. Тому налагодження дієвої співпраці між органами державної влади та підприємцями є сьогодні пріоритетним для наших чиновників. Адже потрібно внести зміни до законів, які не стимулюють, а стримують розвиток бізнесу в Рівненській області, зокрема, сумнозвісний закон “Про тендерні закупівлі”, який боляче б’є по підприємцях.

- Сприяння розвитку місцевого підприємництва зможе подолати безробіття, - переконаний голова обласного управління Державної податкової адміністрації Віктор БАШУК. - Оскільки саме в цій галузі працює майже чверть зайнятих всієї області. Крім цього, можемо сподіватися й на підвищення зарплат…

- Розвиток підприємства подолає більшість сучасних проблем українського села, - впевнений голова обласної комісії з питань розвитку та залучення інвестицій, керівник фракції БЮТ в облраді Микола КУЧЕРУК. Він на своєму досвіді пройшов через непорозуміння, які виникають між державними органами влади та підприємцями. Тому переконаний, що серед проблем найбільш болючими є реалізація сільгосппродукції, а також неможливість отримати кредити під невеликі відсотки для відкриття власної справи. І лише тоді, коли влада і бізнес будуть партнерами, держава створить сприятливий клімат для розвитку підприємництва.

А від активної і добросовісної співпраці влади і бізнесу залежить майбутнє кожного з нас, адже результат цієї роботи - обличчя Рівненської області. І щоб ніхто не казав, що Рівненщина пасе задніх, потрібно знайти спільну мову підприємцям і представникам влади.

20.03.2008Людмила ІЛЬНИЦЬКА



Рівне-Ракурс №10 від 20.03.2008p. 
На головну сторінку