Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №336 від 20.03.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Напад

Жінку мало не вбив сусід

Пізно ввечері Тетяна поверталася додому. В руках несла сумку та два пакети із землею для вазонів. Не встигла жінка й оком змигнути, як раптом до неї підскочив невідомий і почав відчайдушно бити дерев’яною штахетиною по голові. За кілька хвилин Тетяна втратила свідомість…

- 13 березня до чергової частини Рівненського райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що в одну з місцевих лікарень із закритою черепно-мозковою травмою та струсом головного мозку госпіталізували жінку, - розповідає заступник начальника, начальник слідчого відділу Рівненського РВ УМВСУ в області Павло ПАСТУШОК. - Потерпіла розповіла, що напередодні ввечері її побив і пограбував невідомий хлопець. Тетяна припустила, що, ймовірно, це її неповнолітній сусід.

За словами працівника ВЗГ УМВСУ в області Марини НОНКИ, слідчо-оперативна група, яка виїхала на місце події, встановила, що нападником дійсно був 18-річний сусід Ігор. Не опираючись, затриманий відразу почав давати свідчення.

Хлопець розповів, що вирішив пограбувати перехожу, не впізнавши у ній свою сусідку. Він виламав першу-ліпшу дошку із загорожі і наніс жінці кілька ударів по голові. Коли Тетяна втратила свідомість, Ігор забрав її речі, а вже за кілька метрів почав їх оглядати. Проте нападнику явно не пощастило: у потерпілої при собі було лише 33 гривні, а у пакетах, які й привабили молодика, - земля для вазонів. Гроші Ігор забрав, а пакети з сумкою викинув неподалік нападу.

Крадені речі та взуття неповнолітнього, на якому є бризки крові, ймовірно, потерпілої, правоохоронці вилучили.

- До речі, - зауважив Павло Пастушок, - Ігор і раніше не дружив із законом - скоїв декілька крадіжок. За цими фактами також порушені кримінальні страви. Проте, зважаючи на вік підозрюваного та позитивну характеристику за місцем проживання, суд свого часу вирішив відхилити подання про взяття хлопця під варту, обмежившись підпискою про невиїзд. Цього разу юнака взяли під варту, проти нього порушили кримінальну справу за ч.1 ст.187 ККУ.

Між іншим, за розбійний напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаним із застосуванням насильства, небезпечного для життя і здоров’я потерпілої особи, Ігоря можуть позбавити волі на строк від 3 до 7 років. А усе через якихось 33 гривні…

20.03.2008Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 20.03.2008p. 
На головну сторінку