Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №337 від 27.03.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Проблема

Будівельники житимуть у новобудовах

Будівельники житимуть у новобудовах

Рішення розпочати спорудження гуртожитків для робітників, які працюватимуть на новобудовах Рівного, ухвалили на спільній нараді за участю представників міської влади, керівників будівельних організацій та спеціалістів обласного центру зайнятості. Місто постійно розростається, а відтак будівельна галузь все більше відчуває брак необхідних кадрів.

За даними управління капітального будівництва Рівненського міськвиконкому, в 2008-му році в Рівному буде введено в експлуатацію понад 100 тисяч квадратних метрів житла. Запланована широка програма спорудження об’єктів соцкультпобуту. Попри це, керівники будівельних організацій скаржаться на дефіцит кваліфікованих робітників будівельних спеціальностей.

- Проблему дефіциту кадрів будівельників, що назріла в Рівному, можна вирішити, - зазначив директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван Ткачук. - Для цього потрібно залучити робітників з поліських районів краю, де навантаження на одне робоче місце в середньому становить 10 осіб, тоді як у Рівному - 0,5 особи.

На думку начальника управління капітального будівництва Рівненського міськвиконкому Сергія Полоцького, проблема полягає у відсутності тимчасового житла для таких робітників, адже в місті залишився практично один гуртожиток.

Але поки буде вирішуватися питання про виділення земельних ділянок для таких гуртожитків, делегати наради вирішили віддавати під тимчасові гуртожитки частину новоспорудженого інвесторами житла.

27.03.2008Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 27.03.2008p. 
На головну сторінку