Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №338 від 03.04.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#А ось вам...

Рівненщина лишилася без премії

На останній сесії обласної ради народообранці не захотіли розглянути подання на щорічну премію Верховної Ради України за значний внесок у розвиток місцевого самоврядування (одноразова виплата в розмірі 80 неоподаткованих мінімумів або 1360 гривень) кандидатур наймолодшого міського депутата Рівнеради (“Наша Україна”) Віталія Шабуніна та активіста громадянської мережі ОПОРА Андрія Токарського.

Незважаючи на рекомендації профільної постійної комісії з питань молоді, освіти й науки, обласні депутати не внесли цю пропозицію навіть у порядок денний. Цікаво, що конкретної мотивації ніхто так і не назвав. Звучали хіба що запитання на кшталт “А чому саме він?”, “А з якої він партії?”.

Сам Віталій Шабунін вбачає в цій ситуації політичне підґрунтя. “Для мене це питання не є принциповим, бо ніколи не працював заради визнання владою. На отримання премії мене та Андрія Токарського висунули за ініціативи молодіжної комісії міськвиконкому, яку очолює заступник мера Світлана Богатирчук-Кривко. Про своє ім’я в проекті рішення я дізнався чи не останній. Але мене обурює, що вся ця ситуація склалася за принципом “і сам не гам, й іншому не дам”. Адже якщо моя кандидатура, на їхню думку, не підходить, то чому ніхто не запропонував іншої? Чи в нас обдарованої молоді мало, яка працює у місцевому самоврядуванні?”

Здивована такою поведінкою обласних депутатів і Світлана Богатирчук-Кривко. “Кандидатури цих хлопців підтримали 12 обласних молодіжних організацій! Згідно з постановою про премію ми повинні були подати ім’я кандидатури від Рівненщини до першого квітня. Але її затвердження мало відбутися саме на сесії облради”.

Отож час, встановлений законодавством, вичерпаний. І, як зауважив Віталій Шабунін, у результаті Рівненщина вже другій рік поспіль без претендента на премію.

03.04.2008Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 03.04.2008p. 
На головну сторінку