Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №338 від 03.04.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Програма

Підвезіть, будь ласка!

Підвезіть, будь ласка!

Хочу навчатися, та нема чим дістатися

Чи у нас так заведено, чи, можливо, уже в крові - щось просити і благати. Ось і учням Жобринської школи доводиться мало не вмовляти водіїв, щоб дістатися на навчання.

З 2004 року розпочала діяти програма “Шкільний автобус”. Основне її завдання - перевозити учнів та вчителів, які проживають на відстані більше трьох кілометрів, до місць роботи та навчання. До Жобринської школи автобус привозив учнів сіл Мочулки та Руда Красна. Ці перевезення і раніше не відрізнялися своєю стабільністю. Та що тут дивуватися - автобус старенький і часто бував несправний. Учням доводилося діставатися додому пішки або ж маршрутними таксі за власні кошти. Та це ще півбіди. З початку березня автобус взагалі припинив свій рух. Учням, а їх усього - 57 чоловік, доводиться просити у водіїв маршрутних таксі підвезти їх додому хоч інколи безкоштовно, оскільки щодня витрачати гроші на проїзд, погодьтеся, задоволення не з дешевих.

За словами голови Жобринської сільської ради Олександра Білана, гроші на цю програму є, але в зв’язку з тендерними комісіями, які відігравали основну роль у наданні послуг на перевезення учнів, рух призупинений.

- Найближчим часом планується вирішити ці питання. А поки що просимо у водіїв маршруток, а також автобуса, який возить до місця роботи працівників ОДЕКа (Оржівський деревообробний комбінат), перевозити дітей безкоштовно, - каже він.

Та ця проблема стосується школярів й з інших сільських місцевостей, яким діставатися до школи доволі далеко.

Як зазначив головний спеціаліст управління освіти і науки в Рівненській області Микола Костюкович, протягом останніх двох років відбуваються збої в роботі програми “Шкільний автобус”. Планувалося за рахунок продажу земель придбати автобуси. Та на це наклали мораторій і тому коштів немає. Вихід один - спільно з відділом освіти районні адміністрації повинні укладати угоди на перевезення учнів.

Поки хтось вирішує і думає, як зробити краще, учні змушені просити: “Будь ласка, підвезіть нас до школи, тому що нам потрібно вчитися!”

03.04.2008Людмила ІЛЬНИЦЬКА



Рівне-Ракурс №10 від 03.04.2008p. 
На головну сторінку