Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №338 від 03.04.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Це цікаво

“Запали вогонь - розділи мрію!”

“Запали вогонь - розділи мрію!”

Завершено процес відбору кандидатів, котрі від імені України пронесуть чашу з Олімпійським вогнем ХХІХ літніх Олімпійських ігор, що розпочнуться влітку у Пекіні.

Відбір був непростим. Організатори акції отримали більше, ніж сім тисяч рекомендацій із різних куточків України. Претендентами на почесну роль у п’яти номінаціях (робота з молоддю, екологія, інновації, здоров’я та культура) були як знаменитості, так і прості громадяни.

Фінальний відбір представників нашої країни проводила рада, що складалася з почесних факелоносців від України попередніх Олімпіад у Афінах і Турині, а саме Сергія Бубки, Ані Лорак, Сергія Полховського, Павла Шилька та голови представництва “Samsung Electronics Україна” Джей Чан Йон.

Отож, на Естафеті Олімпійського вогню до Пекіну Україну представлятимуть: засновник і керівник благодійного товариства “Джерела” Раїса Кравченко (котра допомогла вже близько 30 тисячам українців-інвалідів); ембріолог Олексій Бараш; кардіохірург, заслужений лікар України Ілля Ємець; адвокат, лауреатка премії Голдмана (аналог Нобелівської премії для екологів) Ольга Мелень та журналіст Савік Шустер.

Перед тим, як восьмого серпня спалахнути над головним стадіоном Пекіну, Олімпійський вогонь подолає майже сто тридцять сім тисяч кілометрів. П’ятнадцять тисяч факелоносців (серед них і п’ятеро українців) пронесуть його Великим Шовковим Шляхом та вершиною Евересту аж до китайської столиці.

03.04.2008Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 03.04.2008p. 
На головну сторінку