Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №338 від 03.04.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Весняні турботи

Вісім проблем, яких можна самотужки  позбутися

Вісім проблем, яких можна самотужки позбутися

1 Біль у попереку. Найчастіше він виникає, як це не парадоксально звучить, від нетренованих м’язів живота. Щоб зміцнити спину, качайте прес. Намагайтеся щодня робити по 12-13 піднімань із положення лежачи на спині.

2 Мозолі на ногах. Перед пішою прогулянкою або перед тим, як надягти нове взуття, п’яту і задню частину стопи можна змастити жирним кремом чи для профілактики заклеїти пластирем.

3 Карієс. Напої на зразок кока-коли потрібно пити через соломинку. Справа в тім, що в солодких газованих напоях дуже багато цукру, який і викликає карієс. Коли ми користуємось соломинкою, цукор зубам не загрожує.

4 Інсульт. Якщо ви їстимете щодня свіжу моркву і банани, ви можете приблизно на 40 відсотків знизити ризик “апоплексичного удару”. Бета-каротин та калій, які містяться у цих продуктах, запобігають утворенню атеросклерозних бляшок на стінках артерій.

5 Похмілля. Відчуваєте, що випили зайвого на вечірці? З’їжте перед сном шматок хліба, добре змащений медом і вершковим маслом.

6 Анемія. Навесні ми почуваємось втомленими і сонними. Це перші ознаки весняного авітамінозу. Одночасно може знизитися й рівень гемоглобіну у крові. Потрібно їсти курячі потрошки і паштет із гусячої печінки. Фолієва кислота, що міститься в цих продуктах, сприяє підвищенню рівня гемоглобіну.

7 Високий рівень холестерину. Дієтологи вважають, що якщо щодня з’їдати зубчик часнику незадовго до сну, то можна знизити рівень холестерину на 10 відсотків.

8 Каміння в нирках. Щодня випивайте по 8 склянок води. Вона розчинить надлишки солей і виведе з організму мінерали, що утворюють каміння.

03.04.2008



Рівне-Ракурс №10 від 03.04.2008p. 
На головну сторінку