Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №339 від 10.04.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#N-км від Ольги Ярош

Лебедів знову з’їли

Минулого тижня Рівне облетіла прикра звістка - вночі, а радше на світанку, собаки загризли пару лебедів, які жили на озері в центрі міста, яке молодь називає “лебединкою”. У розпачі були учні й вихователі сусідньої з озером ЗОШ №2, адже вони вторік активно збирали гроші, щоб купити пару лебедів, яких теж загриз породистий хазяйський пес, коли птахи вийшли на берег прогулятися. Винуватцями ж нинішньої трагедії можуть бути й бродячі собаки, небезпідставно вважають педагоги, бо не раз доводилося оборонятися від них гімназистам Української гімназії та школярам. Ось на що вже давно слід звернути увагу депутатам Рівнеради задля комунального порядку в місті! Обдумати питання стерилізації бездомних тварин треба якнайшвидше, допоки зграї бродячих собак не взяли в облогу міськвиконком та не покусали депутатські ноги на погано освітлених вулицях навіть у центральній частині міста.

Церква проти автоматів

На святковому богослужінні на Благовіщення Пресвятої діви Марії у Свято-Покровському соборі митрополит Євсевій урочисто зачитав документ про надання права носити митру отцеві Романові, який ревно й безнастанно служить церкві. Митра - це позолочений головний убір вищого духовенства, оздоблений маленькими іконами й кольоровими камінцями, що символізує терновий вінець, а також духовну славу й владу. Опісля закінчення Богослужіння парафіяни, розбираючи проскурки - хто за здоров’я, хто за спокій, ще й активно підписувалися під ініціативою церкви заборонити в краї зали з ігровими автоматами.

Карамельки для коза-ностри

Чимало рівнян подалися на заробітки до Італії, оселившись на півдні, менше ніж за п’ять кілометрів від острова Сицилія. На запитання, чи не бояться тамтешньої коза-ностри, наші відповідають, що простими людьми мафія не цікавиться, тому ведеться їм там доволі комфортно. Крім того, завдяки сусідству Сицилії на італійський південь боїться поткнути носа російська та українська організована злочинність. Коли ж рівненські емігранти бувають вдома, то на гостинці італійцям накуповують карамельок та смоктульок на зразок колишніх дюшесу й барбарису, бо там таких чомусь нема. Популярні українські карамельки й у поляків та білорусів, яких теж немало працює в Італії покоївками, гувернантками, доглядальницями та на сільгоспроботах.

10.04.2008



Рівне-Ракурс №10 від 10.04.2008p. 
На головну сторінку