Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №339 від 10.04.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Корисна справа

Всі, як один, садили дерева

Всі, як один, садили дерева

Створити по одному шкільному лісництву у кожному районі Рівненщини наказав голова Рівненської облдержадміністрації Віктор МАТЧУК (на фото) під час акції “Майбутнє лісу у твоїх руках”. Причиною такого рішення стала діяльність шкільного лісництва, що у селі Моквин Костопільського району. Разом із головами райдержадміністрацій, міськими головами міст обласного значення, представниками структурних підрозділів облдержадміністрації керівник РОДА взяв участь у посадці масиву листяних і хвойних порід дерев. А школярів, котрі започаткували добру справу, нагородили відеокамерою та пам’ятними сувенірами.

Як розповіла учениця Моквинської ЗОШ Оксана, кожне дерево садили за спеціальною технологією. “Спочатку ми копали ямки, потім вимірювали відстань між ними, і лише тоді ставили саджанці в землю. Після того підливали їх водою, - ділиться досвідом школярка. - За правильністю нашої роботи слідкували лісничі, котрі час від часу давали рекомендації та консультували, як зробити так, щоб із саджанця виросло дерево”. Директор “Костопільського лісового господарства” Віктор РОМАНЮК запевнив, що лише любов до лісу може зробити із маленького пагінця велике дерево.

Чиновникам також завзятості не бракувало. Всі вони, як один, змінили офіційні костюми на роби і, не шкодуючи сил, саджали молоді дерева. За кілька хвилин від початку роботи почав накрапувати дощ, але це не спинило учасників акції. Хтось розпитував у лісничих, за скільки років виросте посаджена ялинка, а інший впевнено давав життя саджанцям. За словами Віктора МАТЧУКА, своїм прикладом держслужбовці хочуть заохотити всіх громадян області до озеленення рідного краю. “Крім того, представники влади змогли пересвідчилися, що запропонована учнями модель турботи про зелені насадження має профорієнтаційне, навчальне і, звичайно, практичне значення. Добре, коли діти розуміють, що кожне дерево, посаджене сьогодні, за кілька років стане окрасою Рівненщини”.

Минулого року в цій же зоні було посаджено дерев на десяти гектарах. Цьогоріч учні загальноосвітніх закладів Рівненщини вже встигли посадили 21 тисячу дерев на площі 28 гектарів.

10.04.2008Леся КУРУЦ



Рівне-Ракурс №10 від 10.04.2008p. 
На головну сторінку