Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №339 від 10.04.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Обшук

Була б людина, а стаття знайдеться

Навіть сьогодні актуальним залишається цей старий радянській вислів.

- Досить часто правоохоронці переступають межі своїх повноважень і порушують закон, - розповідає адвокат Сергій УДОВИЧЕНКО. - Від свавілля міліціонерів нещодавно постраждали працівники адвокатської контори по вулиці П.Могили,

18/3, що у Рівному.

Право власності на квартиру, яку орендують під офіс адвокати, має ТзОВ “Західноукраїнський юридичний альянс”. Втім, проти його директора порушено кримінальну справу і міліція розраховувала у цьому приміщенні знайти знаряддя злочину, речі і цінності, здобуті злочинним шляхом. От тільки правоохоронці не звернули уваги на те, що сьогодні житло знаходиться в оренді у адвокатів, які до директора Тараса Калити не мають ніякого відношення.

Довелося адвокатам звернутися за допомогою до місцевих журналістів.

- Працівники міліції поводилися досить некоректно, - зазначив на прес-конференції адвокат Руслан ШЕВЧУК. - Відомо, що без згоди адвокатів правоохоронці не мають права на обшук. Та попри пред’явлені документи вони розпочали оглядати офіс. З ними було двоє понятих, один з яких після семигодинного обшуку мало не знепритомнів. Людей, які у цей час приходили на консультацію, виштовхували силоміць.

- Правоохоронці вилучили без дозволу речі та документи, - розповідає Сергій Удовиченко. - Ми вважаємо, що своїми діями вони порушили конфіденційність адвокатської роботи, тому подаватимемо позов до міського суду про відшкодування моральних збитків. Сьогодні вони прийшли до нас, а завтра постукають у ваші двері і, керуючись невмотивованою постановою, розпочнуть обшук житла. А це - втручання в особисте та приватне життя.

10.04.2008Людмила ІЛЬНИЦЬКА



Рівне-Ракурс №10 від 10.04.2008p. 
На головну сторінку