Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №339 від 10.04.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Спортивний туризм

“Азимуту” - сорок років!

“Азимуту” - сорок років!

Щорічні змагання зі спортивного туризму відбувалися минулого уік-енду на території Клеванського лісництва, поблизу села Новостав

Цього року туристично-спортивні старти були присвячені сорокаріччю існування клуба-організатора туристичних акцій - “Азимута”.

Участь у змаганнях взяли шість команд міста Рівного: “Обрій” (Міжнародний економіко-гуманітарний університет), “Чабани” (НУВГП), два колективи представників РДГУ, “STARперполPRO” та команда “Беркут”, що змагалася поза конкурсом.

Усі змагання складалися з двох етапів: конкурсного та спортивно-технічної програми.

Під час конкурсного етапу учасники команд змагалися у вмінні в’язати вузли, які використовуються в альпінізмі, розкладанні багаття (на швидкість), вміння закип’ятити воду за мінімальної можливості.

Головною складовою спортивно-технічної програми була смуга перешкод, яка також мала свої етапи: перенесення потерпілого, в’язання вузлів, подолання водної перешкоди методом маятника, горизонтальна переправа на паралельних мотузках.

За підсумками усіх змагань, перше місце здобула команда “STARперполPRO”, другими були спортсмени “Обрію”, треті - “Сомики” (РДГУ).

Розповідає заступник голови туристичного клубу “Азимут” Олег КНЯЗЬ:

- Змагання пройшли саме так, як і сподівалися організатори. Щоправда, обіцяли приїхати ще три команди з області. Чому вони не з’явилися - невідомо.

Подібні заходи наш туристичний клуб організовує щороку і постійно такі акції користуються популярністю. Принаймні, подібних заходів у нашому місті не проводить більше ніхто.

Найближчим часом спортсмени клубу здійснять туристичний виїзд у Карпати, який організовує молодіжна громадська організація “Пласт”. Крім того, за традицією, влітку відбудеться кроспохід, вже під керівництвом “Азимуту”.

Наш туристичний клуб із радістю прийме до своїх лав і нових членів. Знайти нас можна щочетверга у фізкорпусі НУВГП о 19 годині. Наразі туристичний клуб функціонує при Національному університеті водного господарства і природокористування, проте згодом плануємо перетворити його у незалежну громадську організацію.

Переможці змагань - команда “STARперполPRO” - найшвидше розпалила багаття та закип’ятила воду

Один з етапів естафети - горизонтальна переправа через водну перешкоду

10.04.2008Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 10.04.2008p. 
На головну сторінку