Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №215 від 24.11.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#На суддю підняли руку

У нападі на представника Феміди підозрюють Кувалду

Нагадаємо, що минулого місяця кілька чоловіків у масках напали на голову Рівненського районного суду Віктора ЛОПАЦЬКОГО. Невідомі вивезли його на хутір Три Корчми Рівненського району (не доїжджаючи до Глинська), прив'язали до стовпа електромережі і познущалися...

Кажуть, що підозрюваних у нападі вже затримали. Хто ж вони? Прокуратура області від коментарів, як таких, відмовилася, мотивуючи, що триває досудове слідство. Проте, підтвердила той факт, що нині кілька підозрюваних у нападі затримано, і вони зараз перебувають у слідчому ізоляторі. Одного з них, на прізвисько Кувалда, пан Лопацький свого часу судив за службове підроблення документів. Донедавна затриманий працював на одному з рівненських приватних підприємств охоронцем. Подейкують, що колись навіть доглядав помістя Ющенка в Конче Заспі. Чоловіку близько сорока років. Він тривалий час займався боксом та культуризмом.

- Другий підозрюваний у нападі на представника Феміди - заступник директора однієї з інтернатних установ, - повідомили в прокуратурі області. - Третій затриманий працював охоронцем на одному з рівненських підприємств.

Всього ж, за словами судді, який нині знаходиться на лікарняному, нападників було п’ятеро.

Події розгорталися таким от чином. 25 жовтня близько півночі суддя приїхав додому (проживає він у приватному будинку в районі Басового Кута) на власному авто «Тойота корона». Вийшов із машини і відчинив гараж. Якраз в той момент на нього накинулися невідомі в масках. Почали бити, погрожувати застосуванням вогнепальної зброї. Забрали в нього мобільний телефон, газовий пістолет, зірвали золотий ланцюжок. Затим сіли в його ж авто і повезли пана суддю в поле. Прив'язали до стовпа і почали бити.

Опісля нападники підпалили салон авто і зникли в невідомому напрямі. Пан Лопацький, якому злочинці переламали ребра, завдали численних забоїв грудної клітки, голови, нирок, з останніх сил звільнився від мотузок, сів у пошкоджене вогнем авто і поїхав у Рівне. Через кілька днів за підозрою у нападі на

суддю затримали Кувалду.

За словами прокурора-криміналіста області Анатолія ПЕРЕТЯТКА, за статтями 377-388 КК України, нападникам загрожує до 5 років позбавлення волі. Втім, нині триває слідство, і його результати - непередбачувані.

24.11.2005Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 24.11.2005p. 
На головну сторінку