Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №340 від 17.04.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Політичні перегони

Зліва направо: Сергій Васильчук, Олексій Губанов, Віталій Першогуба

Час Ч настав?

29 червня можуть відбутися вибори міського голови Рівного. Це станеться, якщо до кінця цього тижня Верховна Рада України ухвалить проект постанови “Про призначення позачергових виборів Рівненського міського голови” та до 20 квітня оприлюднить його в пресі.

Згідно з чинним законодавством, а саме ч.3 ст.14, ч.2 та ч.6 ст.15 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», у разі дострокового припинення повноважень сільського, селищного, міського голови позачергові вибори призначаються Верховною Радою України на неділю, не пізніше, як за 70 днів до дня виборів.

За словами народного депутата України від фракції БЮТ Юрія ПРОКОПЧУКА, спочатку фігурувала дата 22 червня, але від неї відмовилися через річницю початку Великої Вітчизняної війни. На користь 29 червня переважило те, що 28 святкуватимемо День Конституції.

Кореспондент “РР” дізнавався, чи погоджуються народообранці з ймовірною датою їх проведення.

- Вибори слід перенести на осінь, - зазначив депутат від фракції Партії регіонів у Рівнераді Олексій ГУБАНОВ. - Літо - це, все-таки, період відпусток. Цьогорічні вибори можна назвати виборами рівних можливостей, - адже кожен із кандидатів має нагоду зацікавити електорат, тому відбиратимуть голоси один в одного.

- Виборів міського голови чекаємо з нетерпінням і дата 29 червня нас влаштовує, - сказав керівник міської фракції БЮТ Віталій ПЕРШОГУБА. - Вважаю, що цьогорічні вибори будуть складними, і їх результати можуть бути неочікуваними: переможцем може стати кандидат, який набере навіть двадцять відсотків голосів.

На думку позапартійного депутата Рівнеради Михайла КИРИЛОВА, чим швидше відбудуться вибори, тим краще для людей. Зараз виникло багато комунальних проблем, які потрібно негайно вирішувати. У місті має бути керівник.

- Вибори, звичайно, потрібні, - зазначив керівник фракції Нашої України в міській раді Сергій ВАСИЛЬЧУК. - Місто не може жити без голови. На жаль, дата їх проведення потрапляє не лише на літо, але й на другий день святкування Дня Конституції. Багато людей будуть за межами міста. Але, якщо підійти до питання свідомо, то ті, хто розуміють важливість проведення виборів, таки лишаться в місті. Шкода, що буде мало молоді.

17.04.2008Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 17.04.2008p. 
На головну сторінку