Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №340 від 17.04.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Персона

Олег ХИЖНЯК: “Я молодий, не залежний від політики лідер”

Олег ХИЖНЯК: “Я молодий, не залежний від політики лідер”

Ще задовго до офіційного початку змагань за крісло міського голови, обласним центром на рівні чуток і здогадок ширилась інформація про можливих кандидатів, які візьмуть участь у виборах. “Цей точно піде, у нього ж такі амбіції” або “Вона неодмінно висуватиметься, бо її політичні боси дадуть такий наказ” чи “Він ще за Чайки спав і бачив, аби сісти в його крісло”. Хоча самі фігуранти цих пліток або мовчали, або відхрещувались, очікуючи рішень підкилимних перемовин. А ось рівненський підприємець Олег Хижняк, не залежний від політичних колізій, вирішив першим відкрити свої наміри. “Я балотуватимуся на мера”, - щиро заявив Хижняк. Наш кореспондент зустрівся з паном Олегом і поцікавився його планами.

“Мер має виконувати накази своїх виборців, а не вказівки своїх політичних босів”

- Пане Олеже, скажіть відверто: Ви не з тих політиків і псевдогосподарників, які наобіцяють чого завгодно, аби сісти в омріяне крісло?

- Ну, по-перше, я не ставлю за мету сісти в крісло, як ви кажете. Моя ціль - вибороти посаду і можливість впливати на вирішення проблем міста. Я народився і живу в Рівному, добре знаю місто, і дозрів, як, до речі, і більшість рівнян, до того, що вистачить вести розмови, наприклад, про сміття - його треба прибирати. Кому ж це робити, як не молодим і енергійним людям на кшталт мене? По-друге, політики - залежні від інтересів своєї політичної сили. Подивіться на програми, з якими йшли партії і блоки до Рівненської міськради!

- Ви маєте на увазі останні вибори, коли ми обирали депутатів за списками?

- Так. Ці програми переважно повторюють пункти своїх, так би мовити, старших братів по парламенту. А де бачення суто регіональних проблем і шляхів їх вирішення, проблем, за якими стоять конкретні люди, мешканці конкретного будинку чи вулиці? Я часто запитую себе: “Кому ж служать мери міст - громаді чи своїм політичним господарям? І в котрий раз переконуюсь - “політичному спонсору”! Скільки ще це буде продовжуватись?! Громада має право вибирати своїх лідерів, а не людей, які купили собі депутатські мандати, здебільшого, з корисливих цілей, щоб розділити майно, землю і таке інше. Мер має виконувати накази своїх виборців, а не вказівки своїх політичних босів. Мер - це господарник, і я не розумію, чому на вирішення нагальних потреб міста (прибирання вулиць, впорядкування сміттєзвалища, ремонт доріг, спорудження і упорядкування парків та дитячих майданчиків, налагодження роботи комунальників) впливає політика. Скільки разів ми розчаровувались у політиках, яким вірили? А тому я не збираюсь розчаровувати рівнян. Я сам не хочу, щоб мене мали за дурня, а тому, ставлячись з повагою до рівнян, не хочу купляти їхні голоси за дармову гречку та порожні обіцянки. Моя програма дій, як міського голови, передбачає конкретні заходи, визначає терміни.

- Тоді скажіть, Ви що, політикою зовсім не цікавитесь?

- Скажімо, так: мене не цікавлять політичні ігри. Бо весь досвід життя за часів незалежної України, як на мене, свідчить, що ці ігри принесли чимало шкоди нашому народу. Не як пункт моєї передвиборчої програми, а, скоріше, як жарт, - хай би політики жили собі окремо, а нормальні люди від них не залежали і будували своє життя, як їм подобається.

“У мери йду з величезним бажанням працювати”

- Природне питання, і я гадаю, що його б Вам поставили читачі нашої газети і усі рівняни: для чого Ви йдете на вибори? Чому Вам хочеться стати міським головою Рівного?

- Як на мене, міський голова - це єдина посада, яку на сьогодні вибирає громада, а не політичні партії зі своїми амбіціями. Місцеве самоврядування, і я це повторюю, не повинно залежати від рішень політичних партій. Щодо мене, то я не входжу до жодного політичного кола. І це мені дозволяє формувати власну думку без огляду на інтереси столичних політиків. Я розумію, що на вибори йдуть амбіційні люди. Я теж амбіційний. Але мене від них відрізняє те, що я справді хочу змін на краще. При всій повазі до можливих конкурентів.

Скільки було такого, що змінюється верхівка, змінюється антураж, а сама система, від двірника до начальника ЖКП, залишається незмінною. У керуванні таким, безперечно, європейським містом, як Рівне, треба давно забути радянські методи “ручного” управління, отих усіх “нагібань”. Час вимагає сучасних підходів. І я ними володію. Я знаю, як вимагати від працівника результат, але робити це треба так, аби він найперше був зацікавлений у цьому результаті. Це робиться без нецензурної лайки, дипломатично, з повагою до людини і до його праці. А від цього виграють усі.

Це і є перевага молодих лідерів, яка полягає у можливості швидко освоїти нові області знань та технологічні процеси, застосовувати нові методи менеджменту та управління для вирішення усіх проблем мешканців нашого міста.

Рівне - найкраще місто у світі. Але я переконаний, що його можна зробити набагато кращим. Тут живуть мої батьки, моя сім’я, мої друзі. Хочу, щоб місто, яке я люблю, стало комфортним і найкращим не тільки для рівнян. Тому я й запитую себе: “Якщо не я, то хто?”. Я висуватиму свою кандидатуру на посаду мера з величезним бажанням втілити в життя розроблену мною програму розвитку Рівного.

“Першочергово дбатиму про наповнення міської казни і ефективне використання бюджетних коштів”

- Ви згадували про чимало проблем Рівного. На вирішення яких із них ви плануєте, насамперед, звернути увагу?

- Моя мета - підняти міжнародне значення нашого міста. Зокрема, розробити та втілити в життя кілька надсучасних містобудівельних проектів (знову ж таки, при допомозі молодих архітекторів) і просто віддати свій людський борг рідному місту.

Я розумію, що в особі молодого мера мені потрібно не лише керувати містом, а й бути прикладом для всієї молоді міста та стати для них джерелом натхнення. Адже молодь - це майбутнє всієї нашої України. І починати формувати це майбутнє потрібно негайно і відразу ж долучатись до роботи! Насамперед зробити так, аби молоді люди відчували, що вони, їх ідеї, праця, талант, потрібні рідному місту. Влада повинна цінувати їх, поки вони тут, а не посипати голову попелом, коли молодь поїде на заробітки. А це значить, що необхідно подбати про працевлаштування, створення нових робочих місць. Це, у свою чергу, пов’язане з розвитком підприємництва, промисловості, виробництва. Керівництву міста необхідно створити сприятливі умови для розвитку малого та середнього бізнесу, розробити програми підтримки цікавих проектів молодих підприємців-початківців. Максимально спростити процедуру отримання дозвільної системи для суб’єктів підприємницької діяльності. Необхідно створити сприятливий мікроклімат в місті для залучення інвестиційних проектів, що значно пожвавить економіку Рівного і збільшить надходження до бюджету. У мене є досвід, який допоможе залучити мільйонні інвестиції. І, повірте, для мене принципово, аби жодна гривня, яка має потрапити до міської скарбниці, її не оминула. Пріоритетом стане ефективне витрачання бюджетних коштів, а це означає втілення сучасних програм енергозбереження, альтернативних джерел енергії. На чому не будемо економити, то це - на соціальних витратах. Молода сім’я - одна із найбільш незахищених груп населення. Владі потрібно не ховатися від цих проблем, а впровадити ряд заходів, спрямованих на соціальний, економічний і правовий захист молодих сімей. Конкретно - житло для молодих треба зробити доступним. Якщо поставити за мету, можна значно здешевити квадратний метр житла.

Не секрет, що люди похилого віку потребують захисту та допомоги, і хто, як не місцева влада, має вирішувати ці проблеми. Необхідно розробити програму заходів, спрямованих на вирішення проблем пенсіонерів, адже це наші дідусі, бабусі і батьки.

Я вірю в нашу молодь, вдячний їх батькам, котрі, як би їм не було зараз важко, виховують своїх дітей у любові до рідної землі. І завдання влади - всіляко їм допомагати.

“Моя програма - це дзеркало прагнень усіх жителів Рівного”

- Зрозуміло, що всю програму Ви зараз не перекажете, скажіть лише: як Ви прийшли до її написання?

- Першочергово моя команда зробила кілька соціологічних досліджень. Окрім цього, допомогло особисте спілкування з людьми. Повірте, моя програма - це не якісь надумані речі. І тим більше, не красиві, але пустопорожні обіцянки. Це - план дій для вирішення конкретних завдань. Розробляючи її, я не збирався змагатися з іншими кандидатами у красному письменстві. Для мене головне, що у ній відображені прагнення усіх верств до кращого життя, до якісних змін.

- А особисто Ви до чого прагнете? Чого хочете від життя?

- Чого я хочу ? Я не можу жити рутинним життям. Я повинен займатися справою, яка мені подобається і приносить користь людям.

В плані реалізації власних амбіцій на даному етапі - хочу стати мером міста. Я впевнений, що маю для цього всі можливості, а головне - велике бажання. Однозначно, результат залежить не лише від мене, бо без вашої підтримки мої прагнення залишаться нездійсненними. І все-таки я вірю, що дорогу подолає той, хто йде.

Я дуже хотів би, щоб моєю командою стали всі жителі міста, байдужих бути не повинно, адже це наше місто… Ми всі на одному великому кораблі з гордою назвою Україна, і визначати курс необхідно нам. Я вірю і знаю, що, незважаючи на складні часи, котрі переживає наша держава сьогодні, Україну чекає велике майбутнє.

17.04.2008Максим БЛИЗНЮК


Переглядів: 1125

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14386)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14228)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13884)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13863)
• Живи до ста! [965] (13857)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13567)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13511)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (941)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (80)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (79)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (78)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (74)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"