Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №341 від 24.04.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Візит

Поляки везуть бізнесменів

Нещодавно Рівне відвідала польська делегація на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Яцеком Ключковським. Зустріч проходила у Рівненському міськвиконкомі за участю секретаря Рівнеради Юрія Торгуна та заступників міського голови Рівного.

- Рівне має дуже високий економічний потенціал і переваги географічного розташування, - зазначив пан Ключковський. - Тому я приїхав з дипломатичною місією - дізнатися більше про економічний рівень розвитку міста та області. Головне, щоб було бажання працювати, - адже внаслідок вступу Польщі до Євросоюзу польські бізнесмени мають кошти, щоб розвивати виробництво не лише у Києві чи Львові, а й у Рівному. Тим більше, що поляки часто цікавляться, чи взагалі варто вкладати гроші в українську економіку.

За словами секретаря Рівнеради Юрія Торгуна, місто має добрі контакти з польськими містами Забже та Пйотрикув Трибунальські. Співпраця між ними триває впродовж кількох років у освітянській та медичних галузях. “Кордон - річ умовна. Сподіваюся, що з часом його не буде” - зазначив Юрій Торгун.

І поки всі чекатимуть, коли Україна вступить до Євросоюзу, рівняни мають посприяти в пошуку нових партнерів у аналогічних нашому містах. Українська сторона не залишилася байдужою і спрямувала роботу Посла на пошук партнерів, які допоможуть запровадити в Рівному енергозберігаючі технології.

- Поляки - це потенційні інвестори для Рівного, - зізнається секретар міської ради Юрій ТОРГУН. - Зараз ми знаходимося на тій стадії, коли двері відчинені лише наполовину. Потрібно докласти зусиль, щоб у Рівне пішли польські інвестиції. Тим більше, що нам проводити Євро-2012. А це нові дороги, будівництва, комунальний розвиток…

24.04.2008Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 24.04.2008p. 
На головну сторінку