Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №341 від 24.04.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Оцінювання

Без порушень не обійшлося

Без порушень не обійшлося

22 квітня розпочався перший день оцінювання для випускників, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів у 2008 році. Проте є чимало нарікань стосовно складності тестів і виникає питання - чи дійсно усі випускники матимуть рівні права.

- Тестування буде анонімним і зашифрованим, - зазначав на нараді у переддень початку тестувань заступник голови облдержадміністрації Олег ТОРКУНОВ. - Тому оцінка буде об’єктивною і незалежною. Головним завданням для нас є створення безпеки пересування дітей до пунктів тестування. А також присутність медичних працівників на кожному місці проведення оцінювання. Можливо, на перший погляд здається, що нічого складного немає, але велике значення матиме психологічна підготовка батьків і випускників.

- 22 квітня 14300 випускників проходитимуть перші тести з української мови і літератури, - повідомив начальник управління освіти виконавчого комітету Рівненської міської ради Віталій НОВАК. - Процедура проведення оцінювання унеможливлює витік інформації. Пакети з тестами будуть передані інструкторам і відкриватимуться в присутності випускників. За порушення правил учень буде позбавлений права на тестування. На тестуванні можуть бути присутні представники ЗМІ, але обов’язковою є процедура акредитації.

Тестування завершилося, проте уникнути порушень на Рівненщині не вдалося. Як стверджує координатор програми спостереження Сергій ТЕРЕНТЬЄВ з Громадянської мережі ОПОРА, були спроби не допустити їх спостерігачів у пункти тестування. Серед інших порушень назвали й те, що протокол “Про завершення процедури тестування “не був скріплений печаткою, а також нещільно було заклеєно сек’юр-пак (пакет із тестовими завданнями). Також фактично усі спостерігачі зазначили про низьку температуру на пунктах тестування, а одна з аудиторій мала недостатній рівень освітлення.

24.04.2008Людмила ІЛЬНИЦЬКА



Рівне-Ракурс №10 від 24.04.2008p. 
На головну сторінку