Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №215 від 24.11.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#І тепло, і модно

Рукавичкам - постійне місце й особливий догляд

До холодної пори року кожна жінка готується з особливою ретельністю. Вибирає одяг, щоб і тепло було, і виглядати привабливо. Тому модниці до дрібниць продумують деталі свого гардеробу - дублянки-шубки, шапочки і, звичайно, рукавички. Однак і тут є свої нюанси, які обов’язково треба врахувати.

Не відставайте

від моди

Пам’ятайте, що в ідеалі рукавички повинні підходити за кольором і фактурою до сумочки і взуття. Саме тут і треба зважати на моду. Актуальні у цьому сезоні рукавички шоколадно-коричневого і кавового відтінків - класичні кольори шкіри. Ефектно виглядають ансамблі в бузково-блакитній, рожевій, смарагдово-зеленій гамі. Що ж стосується оздоблення, то тут фантазії немає меж. Вишивка, кольорові вставки, застосування контрастних матеріалів, поєднання різних фактур, оригінальні застібки - вітається все, що радує око свіжістю дизайнерської думки.

Як визначити розмір рукавичок?

Виміряйте сантиметром обхват руки в ділянці кісточок пальців, окрім великого. 17 см - розмір 6, 18 см - розмір 6 з половиною, 19 см - розмір 7, 20 см - розмір 7 з половиною і так далі.

Як одягати рукавички?

Вивернувши рукавичку наполовину, “одягніть” спочатку пальці, відверніть загнуту частину й просуньте всю руку. Не тягніть рукавичку за край - шкіра може деформуватися. Знімати їх також потрібно акуратно: спочатку витягніть кожен пальчик, а вже потім – усю руку.

Не забувайте

і про догляд

Головне - акуратно одягати та знімати рукавички. А ще - завжди класти їх в одне й те ж місце. Ви зауважили, що рукавички, як правило, губляться щосезону? Отож, якнайшвидше визначіть для них постійне місце - на поличці у вітальні, у відділі сумочки тощо. І не кладіть їх у кишені - звідти вони втікають найнеймовірнішим чином. Але, якщо відкинути жарти, нагадаємо: в рукавичках не можна носити важкі сумки, їх не можна прати і тим більше сушити на батареї. Примхливі замшеві рукавички потрібно чистити зі спеціальними засобами, а краще - віддати в хімчистку. Рукавички з білої шкіри протирають ваткою, змоченою в молоці. Зберігають рукавички розправленими, вставивши у кожен пальчик картонку.

І останнє: майте на увазі, що рукавички - не та річ, що купується на багато років. Пригадайте відомий вираз – “змінювати, як рукавички”. Тому не зайве купувати нові раз на один-два сезони. І вам приємно, і виглядатимуть вони охайно.

24.11.2005



Рівне-Ракурс №10 від 24.11.2005p. 
На головну сторінку