Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №341 від 24.04.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Дочекались!

Світле свято Воскресіння

Світле свято Воскресіння

Основна підготовка до Пасхи починається у “чистий четвер”, коли треба відвідати лазню, прибрати домівку, пофарбувати або розписати яйця, що символізують відродження життя.

Народився Ісус Христос вночі, а воскрес на світанку. Тому саме свято Пасхи - Воскресіння Христового розпочинається рано-вранці, коли закінчується служба в церквах. Виходячи з храму, люди вітають один одного зі святом та обмінюються крашанками.

Ще один добрий звичай прийшов до нас із давнини - пробачати один одному образи, на відзнаку чого в цей день треба тричі поцілуватися - “похристосуватися”.

Пасха - свято сімейне, бажаємо вам так її й відсвяткувати!

Великодня паска

12 склянок борошна, 3 склянки молока, 50г дріжджів, 2 склянки цукру, 7 яєць, півсклянки розтопленого масла, півсклянки родзинок, сіль - до смаку.

Розведіть дріжджі у молоці, додайте 6 склянок борошна і поставте опару в тепле місце. 5 жовтків розітріть з цукром і сіллю. Коли опара підійде, покладіть у неї жовтки, вибийте 2 цілі яйця, влийте розтоплене масло, всипте борошно, що залишилося, і замісіть негусте тісто. Вимісіть, всипте у нього родзинки і залиште на ніч. Вранці вимісіть ще раз і дайте постояти, потім викладіть у форми, дайте піднятися і випікайте. Коли паска охолоне, прикрасьте її збитим з цукром яєчним білком.

Ковбаса

по-домашньому

По 200г серця, язика, шинки, 5 ч. л. желатину, 80мл води, 2 морквини, 1 корінь петрушки, 1 солодка перчина, 1 цибулина, 6 горошин перцю, 1 лавровий лист, 4 зубчики подрібненого часнику, 1 ст. л. січеної зелені кропу і базиліку, аджика, сіль - до смаку.

Серце відваріть із сіллю, перцем, лавровим листом, петрушкою, морквою і цибулею до м’якості. Язик зваріть до готовності, додайте до нього сіль, перець, петрушку, моркву і цибулю. Потім опустіть його в холодну воду і, не даючи охолонути, зніміть плівку. Знову прокип’ятіть у бульйоні. Желатин замочіть у холодній воді. Потім влийте 400г теплого бульйону з язика і доведіть до кипіння. Охолодіть. Серце, язик і шинку наріжте на дрібні кубики, солодку перчину - на шматочки. Змішайте всі продукти, додайте сіль, зелень, часник, аджику і бульйон з желатином. З пластикової пляшки зріжте вузьку частину горла і наповніть пляшку масою. Поставте в холодне місце на дві години. Пляшку облийте гарячою водою, відріжте дно і обережно вийміть ковбасу. Наріжте скибочками і викладіть на тарілку.

Смачного!

24.04.2008



Рівне-Ракурс №10 від 24.04.2008p. 
На головну сторінку