Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №342 від 05.05.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Запитайте у мене!

Що потрібно рівнянам для повного щастя?

Що потрібно рівнянам для повного щастя?

Яким було Рівне вчора - пам’ятає небагато людей… Яким воно є сьогодні - помічають не всі. А про те, яким ми хочемо бачити його в майбутньому - задумується кожен.

Алла і Анна, 21 і 18 років, студентки Рівненського базового медичного коледжу:

- Насамперед, у місті не вистачає смітників. Щоб викинути папірець, пройдеш чималеньку відстань, поки побачиш контейнер для сміття. А ще - не вистачає молодіжних гуртків: молоді ніде подітися, тому і “тиняються” вулицями міста. А плюси - це, звичайно, “Чайкіна алея”. Це хороша ідея. Побільше б таких, і щоб мешканці звикали підтримували чистоту.

Юрій, 20 років, студент МЕГУ:

- Дитячі майданчики… це просто жах! Починаючи від вулиці Черняка і до Льонокомбінатівської - все зруйноване та сплюндроване. Відпочити молоді ніде. Скоро і літо наближається, а де купатися, загоряти? На Басовому куті? Від однієї назви в жар кидає… Ні чистоти, ні відповідного пляжу…

Ірина Матюшина, 71 рік, пенсіонерка:

- У парку імені Шевченка і на “лебединому” озері недостатньо лавочок. Колись тут були прекрасні квіти… А зараз… ну хоча би чорнобривців насадили. Це ж українські квіти… і красиво, і своє, рідне. Недоліків багато, і слід згадати про гральні автомати. Це наче “чума” нашого міста і досить складна проблема молоді. Вже давно потрібно щось з цим усім робити…

Богдан і Катерина, по 19 років, студенти Національного університету водного господарства та природокористування:

- Брудно, не вистачає смітників. У парку погане освітлення, оскільки ліхтарів обмаль. На Пагорбі Слави постійно п’яниці вештаються, на Басовому куті брудно… інколи молоді нікуди податися… Хіба що - парк і “лебедине” озеро.

Надя, 17 років, учениця Рівненської ЗОШ №1:

- У Рівному немає дівочого футбольного клубу. А я люблю грати у футбол, тому і доводиться з подругами вдовольнятися тісним подвір’ям біля будинку. Недостатньо молодіжних гуртків, басейнів. Я б із задоволенням відвідувала туристичний гурток. А в кінопалаці показують самі фільми жахів. Нічого дивитися. Тому і доводиться просиджувати за комп’ютером та біля телевізора.

Олена Сисюк, 47 років, завідувач відділу мистецтв в РДОБ:

- Я вважаю, що в нашому місті дуже мало закладів дозвілля. Виховую двох синів, які мають здібності і бажання займатися спортом. Та, на жаль, не знайдеш в місті ні дитячих майданчиків, ні спортивних, тренажерних залів, які були б в належному стані. І варто вже давно розглянути питання окультурення парку поблизу міськвиконкому, а також щось робити із перенасиченням гральних автоматів та комп’ютерних клубів у місті. Єдине тішить, що нарешті висадили троянди на бульварі за кінопалацом “Україна”. Та виникає питання: невже потрібно було чекати, поки помре Віктор Чайка, щоб, нарешті, посадити алею квітів? Це потрібно було зробити вже давно. Зараз повинно стати модним бути здоровим, а місто має бути красивим і охайним.

Тетяна, 27 років, молода мати:

- Я живу на вулиці Князя Володимира і, щоб погуляти з дитиною, змушена їхати в парк імені Шевченка, бо більше ніде. У нас недостатньо квітів, зелені, дитячих майданчиків, а як і є, то в аварійному стані. Також я, як мама, хочу сказати, що в нас ні магазини, ні аптеки не облаштовані спеціальними виїздами для колясок. Єдина аптека, яка дає таку можливість, - це біля кінопалацу. Колись наше місто, як я пам’ятаю, називали містом троянд. А зараз будемо надіятися, що “Чайкіна алея” поверне йому попередню назву.

Місто-мрія... Місто-казка... Хочеться, щоб всі мрії рівнян, їх побажання нашому місту здійснилися. Бажано, іще за нашого життя...

05.05.2008Людмила ІЛЬНИЦЬКА



Рівне-Ракурс №10 від 05.05.2008p. 
На головну сторінку