Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №342 від 05.05.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Виставка

Роберт де Ніро оселився на площі Короленка

Роберт де Ніро оселився на площі Короленка

Найвідоміші люди світу перебувають нині з візитом у Рівному. Серед них: французькі актори Жерар Депардьє та Жан-Поль Бельмондо, американський кіноактор Роберт де Ніро, красуня Софі Лорен, найбільш високооплачувана зірка світу Марлен Дітріх, президент Росії Володимир Путін, співак Віктор Цой… І це лише початок...

Ви, напевно, запитаєте, як таке можливо, адже більшість із цих людей уже немає серед живих. Це - воскові фігури, зроблені настільки досконало, що різницю помітити майже неможливо. Ви також можете з ними зустрітися в Рівненському обласному краєзнавчому музеї.

- Над однією восковою фігурою працюють люди 15 професій. Триває цей процес від 2 до 5 місяців, - розповідає старший менеджер Санкт-Петербурзького музею Кирило ЧОРНОГУБОВ. - Тому і коштують фігури досить дорого, інколи до 8 тисяч доларів. Зараз в нашому музеї нараховується понад дві тисячі персонажів. Багато з них експонуються по всьому світу. У Рівне приїхали із задоволенням, оскільки полюбили це місто всім серцем. І цього разу привезли більш нове та оригінальне. Для своєї воскової фігури Володимир Путін, наприклад, подарував власні костюм та краватку.

У результаті опитування “Кого хочуть побачити в музеї українці?” з’ясувалося, що, переважно, історичні постаті, культурних діячів, на кшталт Тараса Шевченка та Лесі Українки. На виготовлення цих фігур потрібно витратити не менше двох років, але ми обов’язково виконаємо побажання українців.

Зустріч зі знаменитостями - задоволення, звичайно, не безкоштовне, та воно цього варте.

05.05.2008Людмила ІЛЬНИЦЬКА



Рівне-Ракурс №10 від 05.05.2008p. 
На головну сторінку