Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №342 від 05.05.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Школа виживання

Комбустіологія

Рівненський обласний центр лікування опікової травми пластичної та косметичної хірургії (Рівненська обласна клінічна лікарня) окрім того, що надає цілодобову кваліфіковану допомогу опеченим та іншим хворим, є ще організаційно-методичним та навчальним підрозділом охорони здоров’я населення краю.

Щороку на базі центру на тематичних курсах з питань опікової хвороби вчаться близько сорока лікарів-травматологів, хірургів та анастезіологів. Співробітники центру на чолі з завідуючим, заслуженим лікарем України Олегом КИРИКОМ розробили й виготовили на нашому радіозаводі двоканальні фізітерапевтичні установки (ДФТУ-02), інфрачервоні опромінювачі хворих (ІУФІК-1).

Такі прилади у свій час зробили прорив у лікуванні опіків, а відтак їх закупили у ближньому зарубіжжі для всіх опікових відділень. Понад те, наші комбустіологи вперше в Україні запровадили в лікувальну практику інфрачервоні лампи. Роль таких ламп годі й переоцінити. Адже обпеченим потрібно багато тепла, бо їхня уражена шкіра не виконує своїх функцій.

Цікаво, що значно пізніше від наших лікарів інфрачервоні лампи почали використовувати, приміром, французькі комбустіологи. Центр опікової травми має ще немало новітніх розробок та методик власне завідувача відділення Олега Кирика.

05.05.2008Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 05.05.2008p. 
На головну сторінку