Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №342 від 05.05.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Трагедія

Діти на смерть забили коханця матері

Діти на смерть забили коханця матері

Провину взяв на себе лише один син

Замість обличчя - криваве місиво, а внутрішні органи - повністю відбиті, - таким було покарання дітей за кохання до їхньої матері. Степань бачив багато трагедій та бійок, але такого кривавого, зухвалого та жорстокого вбивства там ще не було. А між тим, чоловіка можна було ще врятувати…

- Смертю закінчилося з’ясування стосунків між односельцями. Це сталося у Степані Сарненського району, - розповідає інспектор ВЗГ УМВС в області Петро НЕМЕРИШИН. - Від отриманих травм 44-річний Юрій помер у лікарні. Щоб з’ясувати подробиці інциденту та встановити причину, що призвела до смерті чоловіка, на місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група міліції Сарненського РВ УМВС України в області.

Правоохоронцям знадобилося менше доби, щоб встановити та затримати кривдника. Ним виявився найстарший син багатодітної сім’ї, яка мешкала неподалік місця події, Віталій. Окрім нього, в родині виховувалося ще восьмеро дітей. Хлопець разом з батьком час від часу їздив на заробітки за кордон.

Того злощасного дня, повернувшись додому від друзів, Віталій дізнався, що мама гостює у знайомих неподалік. Прихопивши 17-річного брата, вирішив забрати її додому. Хлопцям не сподобалося, коли там вони побачили сусіда, 44-річного Юрія. Хлопці попереджували чоловіка, що їм неприємно, коли селом ходять чутки про те, що у мами є залицяльник, проте Юрій не відреагував. А коли Віталій в черговий раз побачив його поряд з мамою, у нього, вочевидь, увірвався терпець. Юнак накинувся на “залицяльника” і з несамовитою люттю почав бити ногами, куди бачив. Матір Віталія намагалася відтягнути сина від сусіда, та це їй не відразу вдалося. Згодом кривдник заспокоївся та пішов геть.

- Побитого 44-річного чоловіка залишили лежати на підлозі у будинку сусідів, - розповів начальник Сарненського РВ УМВС України в області Леонід ЗАКРЕВСЬКИЙ. - Та згодом потерпілий піднявся й попрямував додому. Дорогою йому стало зле, і він впав під парканом. Вже стемніло, а тому ніхто з селян не побачив чоловіка, який потребував допомоги. Перехожі знайшли непритомного Юрія близько шостої ранку. Тоді й викликали швидку та міліцію.

От тільки врятувати життя ще досить молодого чоловіка лікарям не вдалося. За попереднім висновком судмедексперта, смерть чоловіка настала внаслідок забійної черепно-мозкової травми, травм обличчя та живота.

На сьогоднішній день підозрюваний у побитті чоловіка, 25-річний Віталій, затриманий відповідно до статті 115 КПК України і перебуває в ізоляторі тимчасового тримання Сарненського РВ УМВС.

Після розлучення Юрій переїхав до сестри у Степань. Подейкують, що надто вподобав багатодітну матір, їх неодноразово бачили разом. Тим більше, що голова родини весь час перебував на заробітках у Москві.

А ще, люди стверджують, що Юрія били троє старших дітей сімейства. Били палками та штахетами із цвяхами. Проте провину взяв на себе лише один син.

Ці слова повністю заперечує прокурор Сарненського району Олександр ВАДЗІЦЬКИЙ. - Два брати дізналися, що мати відпочиває у сусідів, - розповідає він, - і пішли її шукати. Матір застали під час пікантного моменту, зачинили чоловіка в кімнаті. Бив лише один син, інший лише дивився. Під час з’ясування обставин подій розповідати про подробиці ніхто не хотів. Але з’ясувати їх все одно вдалося.

Справа розглядається за статтею 121 ч.1 Кримінального Кодексу України - нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть.

На перший погляд - це банальна кривава “розбірка”, обставини якої лише через свою трагічність стали відомими загалу. А скільки подібних випадків мало не щодня трапляється у селах, де живуть майже самі жінки. Тому що чоловіки, аби прогодувати сім’ї, вирушають на заробітки за кордон.

05.05.2008Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 05.05.2008p. 
На головну сторінку