Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №216 від 01.12.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Фатум

Санчата потягли на дно

У Жобрині крізь кригу провалилися четверо дітей

Минулої суботи в селі Жобрин Рівненського району в місцевій водоймі втопилося четверо вихованців Клеванської спецшколи, яких на вихідні відпустили додому. І хоч у той день була відлига, діти взяли санчата і безтурботно пішли гратися на заплаву Горині, де гуляли аж до вечора.

Ні бабуся, ні мати дітей не здивувалися, коли малеча не повернулася ввечері з прогулянки. 81-річна бабця, певно, думала, що діти пішли до матері ночувати, а та, в свою чергу, гадала, що вони залишилися в бабусі - родичі жили в одному селі, але в різних хатах. Якраз між їхніми будинками знаходиться та клята заплава, крига якої внаслідок потепління ослабла. І лише в неділю родичі, зустрівшись, забили на сполох - 16-річного Дмитрика, 15-річного Сергійка, 9-річного Іванка та 13-річної Оленки ніде не було!

Жителі Жобрина близько п'ятої години вечора ще бачили, як Оленка заходила в магазин і купила печиво та цукерки, а потім знову побігла гратися на водойму...

Односельці прибігли до водойми і побачили кинуті на березі санчата та велосипед. На снігу залишилися дитячі сліди, які вели до проваленої криги на водоймі. Стало зрозуміло - діти втопилися.

Селяни, діставши господарські гачки, почали шукати дітей під водою. Одне за одним витягнули з дна Горині чотири посинілих тіла. Найдовше довелося шукати дівчинку - її дістали з води близько обіду.

Жобринці припускають, що старший 16-річний брат, який катався неподалік заплави на велосипеді, намагався врятувати менших, які провалилися під кригу разом із санчатами. Про це свідчить кинутий велосипед і його сліди, що вели до ополонки. Не зміг... Пішов з братиками та сестричкою на дно.

01.12.2005Ольга ДОЛЯ

Редакція «РР» висловлює глибоке співчуття родині загиблих.



Рівне-Ракурс №10 від 01.12.2005p. 
На головну сторінку