Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №343 від 08.05.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нові сили

“Єдиний Центр”: “Національні інтереси - понад усе”

Національні патріоти з нестримним бажанням об’єднати українців у єдиний народ стали ініціаторами появи нової політичної сили “Єдиний Центр”. Це справжня консолідація зусиль відданих серцем людей для розбудови майбутнього нашої держави.

Рівне стало п’ятим обласним центром, де відбулася презентаційна прес-конференція голови новоствореної партії “Єдиний Центр”, народного депутата Ігоря КРІЛЯ.

- Які причини підштовхнули Вас до створення нової політичної сили?

- По-перше, це виклик, що ставить перед Україною епоха глобалізації. У сучасному світі точиться жорстка боротьба за лідерство, тому ми опинилися в ситуації, коли Україну можуть використати задля процвітання інших держав. А сьогодні для того, щоб вести конструктивний діалог з впливовими світовими державами, Україна повинна мати сильну згуртовану еліту однодумців.

По-друге, наявність потужних антидержавницьких сил. В Україні давно вже немає порозуміння між різними гілками влади, важливі соціальні питання тануть у дебатах між політиками. Створення “Єдиного Центру” - це імпульс держави для тих людей, які творять політику. Головне - це вирішити соціально-економічні проблеми України.

- Отож, що таке партія “Єдиний Центр”?

- “Єдиний Центр” - це побудова сильної державницької команди відповідальних, професійних та патріотично налаштованих людей. Основна наша ціль - стабільний, демократичний розвиток держави. “Єдиний Центр ” виступає за президентсько-парламентську республіку і за зміну виборчої системи в Україні: вибори до місцевих рад слід проводити за змішаною системою із використанням мажоритарних принципів, а до парламенту - за відкритими списками, щоб люди могли самостійно визначати, які депутати з певної політичної сили мають працювати у парламенті.

Ми виступаємо за обмеження недоторканності не лише народних депутатів, а й суддів, проведення судової реформи з підзвітністю суддів та можливістю їх відкликання.

- За яким принципом буде формуватися позиція партії?

- Не хочу повторити помилки, здійснені свого часу при створенні “Нашої України”, де все зіпсував “суб’єктивний момент”. Отож, для нас принциповим є формування місцевих партійних осередків знизу. “Єдиний центр” стане тим центром, який в конкретному місці об’єднає конкретних людей для вирішення конкретних проблем. І це принесе користь усьому суспільству.

Немає значення, до якого політичного спектру відносить себе той чи інший громадянин. “Єдиний Центр” стоїть на позиціях єднання, оскільки єднання множить наші можливості, єднання робить кожного з нас сильнішим.

Ті, хто вирішить приєднатися, згодом зберуться на конференцію, оберуть раду партії, президію і дадуть пропозиції щодо обрання керівника регіональної структури нашої сили.

- “Єдиний Центр” - політична партія, яка буде підтримувати всі дії Президента?

- “Єдиний центр”, по суті, є “партією Президента” в тому розумінні, що іншої достойної людини, окрім Віктора Ющенка, у вищому ешелоні влади ми не бачимо. Якщо Ющенко стане Президентом вдруге, повернення України до тоталітарного режиму стане неможливим.

- Чи правда, що Ви розпочали процес об’єднання з іншими партіями?

- Вважаємо за потрібне декларувати не наміри, а конкретні дії. Тому не називатиму відомих імен. Скажу єдине, що на Рівненщині процесом політичного єднання наразі займається Сергій Паладійчук. А незабаром громадськість почує імена та політичні партії, що до нас долучилися.

08.05.2008Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 08.05.2008p. 
На головну сторінку