Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №343 від 08.05.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Точка зору

Балога з’їв наше м’ясо?

У Секретаріаті Президента не хочуть, щоб Юля знизила ціни та вгамувала інфляцію?

Нещодавно виявилося, що, крім світового подорожчання, ціна на м’ясо в Україні зростає ще й через цілком суб’єктивні чинники. Проблема не лише в тому, що китайці з індусами стали більше їсти. І навіть не тому, що через подорожчання нафти та газу поля у цілому світі позасівали рапсом, з якого роблять біопаливо. Як виявилося, біда в тім, що наші чиновники з Секретаріату Президента дуже не люблять Юлію Тимошенко та хочуть посісти її місце. Ось і б’ється прем’єр-міністр над тим, щоб знизити ціни, але марно.

У цей час глава Секретаріату Президента України Віктор Балога телефонує чиновникам і, залякуючи, забороняє втілювати антиінфляційні заходи уряду. Нещодавно один із таких прикладів став набутком громадськості.

Голова Державного комітету України з державного матеріального резерву Михайло Поживанов заявив, що керівник Секретаріату Президента України Віктор Балога погрожував йому у разі, “якщо хоч один кілограм м’яса з Держрезерву потрапить на ринок”. У це важко повірити, проте цей факт викладений в офіційній заяві Поживанова та розповсюджений через інформаційну агенцію УНІАН.

“До мене, голови Державного комітету України з державного матеріального резерву Михайла Поживанова, 17 квітня цього року зателефонував голова Секретаріату Президента Віктор Балога і сказав приблизно наступне: “Життя нам всім дається один раз, а це значить, що далеко не всі постанови уряду треба виконувати. Якщо хоч один кілограм м’яса з Державного резерву потрапить на ринок, у тебе вже завтра будуть великі проблеми з усіма правоохоронними органами і жоден мандат тебе не врятує…”, - розповів високопосадовець.

При цьому він зазначає: “Мене мало хвилюють відверті погрози Балоги, але мені дуже прикро, що сьогодні Президентський Секретаріат очолює людина, яка вдається до напівкримінальної риторики та вирішує питання, які її жодною мірою не стосуються. Тепер мені зрозуміло, чому майже не виконується постанова Кабінету Міністрів за №55 про інтервенцію борошна для хлібобулочних виробів масового вжитку та інші антиінфляційні заходи Уряду. Очевидно, що губернатори областей, від яких багато в чому залежить виконання антиінфляційних ініціатив Кабінету Міністрів, теж мали подібні розмови з Балогою”.

На думку Поживанова, ринок сьогодні може забезпечити зниження цін на основні продукти харчування, але це не відбувається, тому що керівник Президентського Секретаріату блокує всі дії уряду в цьому напрямі:

“Для мене абсолютно очевидно, що сьогодні керівник Секретаріату зосередився на тому, щоб не дати урядові боротися з інфляцією. Всі сили Секретаріату кинуто на те, щоб не дати дешевим продуктам потрапити на ринок, щоб зберегти високі ціни і цим дискредитувати діяльність Кабінету Міністрів України. Це - занадто висока ціна задля задоволення амбіцій Балоги”.

Чиновники з президентської канцелярії ладні залишити народ без продуктів харчування, щоб вгамувати свої владні амбіції. Принцип простий - головним чином напакостити Тимошенко, не дати їй можливості навести лад в економіці, а тим більше, - виконати передвиборчі обіцянки! Бо ж тоді їй повірять люди, а це - найстрашніше для чиновників із Секретаріату Президента. Погодьтеся, що такий цинізм, навіть в умовах українського політичного беззаконня, виходить за будь-які межі.

08.05.2008Юрій ПОЛУПАНОВ



Рівне-Ракурс №10 від 08.05.2008p. 
На головну сторінку