Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №343 від 08.05.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нестримна течія

Тонути почали ще до початку купального сезону

Днями у Горині втопився молодий чоловік. Він вирішив скоротити дорогу додому і поплив через річку. Проте не розрахував власних сил, і, як результат - смерть.

Загалом протягом травневих свят на Рівненщині зафіксовано три випадки утоплень. І це зважаючи на те, що відкриття сезону купання ще не було. За словами начальника Рівненської обласної комунальної служби на водних об’єктах Анатолія ЯКИМЧУКА, від 15 травня почало діяти розпорядження голови облдержадміністрації Віктора Матчука про підготовку до сезону. Для цього обстежують пляжі, чистять водойми, визначають зони купання. І практика показала, що у встановлених місцях літнього відпочинку, де є кваліфікована команда рятувальників, ніколи немає смертельних випадків. Та головне те, що організм людини ще не готовий до нинішньої температури води.

Згідно зі статистичними даними Рівненської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби на водних об’єктах, за минулорічний купальний сезон на Рівненщині вода забрала життя 49 осіб. На жаль, цьогорічний травень також не став винятком - за перші дні місяця на водних об’єктах вже зареєстровано дві смерті. Тому рятувальники МНС нагадують усім громадянам про правила поводження на водоймах, аби відпочинок приносив лише радість.

- Основною причиною загибелі людей на воді є страх, - розповідає помічник начальника ГУ МНС в області Віктор КОЗАК. - У більшості випадків тонуть люди, котрі вміють плавати, і з самовпевненістю запливають далеко від берега. Там вони можуть потрапити у потік холодної води. Тоді судоми починають зводити м’язи ніг. У цій ситуації головне - не злякатися. Треба зануритися у воду і сильно потягти рукою на себе ступню за великий палець.

08.05.2008Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 08.05.2008p. 
На головну сторінку