Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №343 від 08.05.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Поради туристам

“Дама здавала в багаж...”

Весняна пора дарує сонячні дні, і багатьох “странный стук зовет в дорогу” - тобто, у нас виникає нестримний потяг до подорожей - прагнення змінювати звичну обстановку, пізнавати нове. Коли ми плануємо поїздку, то мріємо відпочити від роботи, від стресів, але буває, що у дорозі нас підстерігають неприємні несподіванки. Отже, щоб бути у всеозброєнні, скористайтеся кількома нашими порадами.

1. Вказуйте на багажі лише свої ім’я і телефон.

Переважна більшість людей подорожують з багажем, а з ним частенько бувають проблеми. Про всяк випадок ви, звісно, прикріпите ярличок зі своїм ім’ям, прізвищем і номером телефону, але не варто вказувати ще й домашню адресу. Якщо хтось захоче повернути втрачений вами багаж, йому буде достатньо і номера телефону. Якщо ж злодій виявить у вашій сумці щось цінне, а на ній - вашу адресу, то зможе перевірити ваш будинок на наявність ще більш цінних речей.

2. Тримайте ваш багаж “чистим”.

Це означає, що в багаж не потрібно класти важливі документи. У ньому можуть знаходитися лише ті речі, які ви можете собі дозволити втратити, тобто, одяг. Ніколи не залишайте в багажі кредитні картки, паспорти та інші важливі документи, - адже, якщо такі речі потраплять до кримінальних осіб, у них з’явиться доступ до всієї інформації про вас.

3. Не влаштовуйте показуху.

Деякі пасажири люблять діставати гроші у всіх на очах, хизуватися, що їх так багато, хоча нерідко заради поїздки влазять в борги. Ще вони полюбляють надягати на себе всі наявні коштовності. Такими манерами просто притягнути до себе злодіїв.

Запам’ятайте, що ви - один із мандрівників, яким абсолютно не важливо, як ви виглядаєте і скільки у вас із собою грошей.

4. Вичистіть свій гаманець.

Не завантажуйте гаманець різними документами і кредитними картками. Краще залишити все це вдома в сейфі, а з собою досить узяти одну кредитну картку. І обов’язково візьміть із собою потрібний номер телефону, щоб у разі крадіжки картки ви змогли подзвонити і заблокувати доступ до вашого рахунку.

Отже, будьте скромнішими, щоб не привертати уваги злодюжок, і не беріть з собою цінні речі. Візьміть тільки те, що не боїтеся втратити, тоді приємна, без зайвих стресів, подорож вам гарантована.

08.05.2008



Рівне-Ракурс №10 від 08.05.2008p. 
На головну сторінку