Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №345 від 22.05.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Милосердя

Дитина має право на життя

Управління ДСО подарувало педіатричному відділенню “друге дихання”

Дитячий сміх - найцінніша річ у світі, яку ніколи не купиш за гроші. Він зцілює, він сповнює серце радістю, окриляє… А головне, щоб почути його, потрібно зовсім небагато - увага і турбота.

Зрозуміло, що в лікарні зовсім не до сміху, - ні дітям, ні дорослим. Але, погодьтеся, що більш приємно і затишно відганяти від себе хворобу в відремонтованій, гарно мебльованій кімнаті. Сама атмосфера, здається, починає впливати на самопочуття дітей…

- Сьогоднішня медицина переживає не найкращі часи, - зізнається головний лікар Рівненської обласної дитячої лікарні Віталій БОЙКО. - А так багато хочеться зробити для діточок… Нещодавно величезним подарунком для нас став переказ 10 тисяч (!) гривень від Управління державної служби охорони. Ми звикли, що зазвичай спонсорами таких великих сум можуть бути лишень банки чи великі фірми. І коли, врешті, вирішили звернутися із клопотанням про фінансову допомогу до служби охорони, ніяк не розраховували на таку швидку позитивну відповідь. А згодом дізналися, що управління ніколи не стояло осторонь дитячих проблем.

Гроші будуть використані для ремонту педіатричного відділення №1 нефрологічного профілю. Там зроблять нову гарну палату, а в інші - придбають нові меблі. Але найбільше головлікар тішиться з того, що, за словами керівництва Управління ДСО, це не останній фінансовий транш.

Як зізнаються самі працівники підрозділів Державної служби охорони, вони не забувають про дітей ні в будні, ні в свята. Зрозуміло, що не завжди виходить приділяти багато уваги малечі, адже вони - на варті порядку, але ніколи не було такого, щоб вони не виконали своєї обіцянки.

- Не у всіх дітей щаслива доля, - розповідає заступник начальника УДСО Юрій БАЛАНЧИК. - Не всі з народження мають можливість жити повноцінним життям, виховуватися в родинах. Багато з них не знають, що таке подарунок на день народження, увага, обійми. Ми, як правоохоронці, бачимо ще й жорстокість та підступність цього світу. Тому знаємо, що діти - це не лише наше майбутнє, але й зміст дорослого життя.

Тільки з початку цього року працівники служби охорони побували у Клеванській спеціальній загальній школі-інтернаті для розумово відсталих, дитячому будинку-інтернаті у селі Мирогоща Дубенського району, дошкільному дитячому закладі №2 “Золота рибка” у Кузнецовську, Сарненському фізкультурно-спортивному клубі інвалідів “Повір у себе”, Рівненському дошкільному навчальному закладі компенсуючого типу №56. Були подарунки, фінансові заохочення, та найцінніше - спілкування. Благодійництво - це благородна справа, тим більше, якщо воно проявляється повсякчас.

Оце чоловіки - і місто під охороною, і діти - під наглядом. З таких, як вони, і потрібно брати приклад.

22.05.2008Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 22.05.2008p. 
На головну сторінку