Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №345 від 22.05.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Варто знати

Корисні поради водіям,

які не заправляють автомобілі на АЗС “ОЛАС”

Якщо Ви заправили автомобіль, проїхали кілька кілометрів, і стало очевидним, що пальне неякісне (двигун “глохне” або взагалі зупинився), слід дотримуватися наступного алгоритму дій:

- відправити машину у фірмовий сервіс;

- мати сервісну книжку з відмітками про вчасний технічний огляд авто;

- у жодному разі не викидати чек з автозаправної станції;

- витребувати на АЗС сертифікат на паливо (вам зобов’язані надати ці документи), виписати дані постачальника бензину або перезняти на фотовідеокамеру чи мобільний телефон;

- з’ясувати прізвище, ім’я та по батькові касира зміни на АЗС;

- купити або використати чисту (!) каністру й заправити її. Зафіксувати на фото або відео з таймером і датою покази фіскального лічильника та сам процес заправки. Опечатати каністру стрічкою зі своїм підписом і підписами двох свідків. Це хиткий момент у доказовому ланцюжку, оскільки в суді доведеться доводити ідентичність бензину з трьох проб.

У сервісі, коли причина поломки авто через неякісне пальне буде встановлена, слід:

- скласти акт про причини поломки з печаткою сервісу й підписами майстра і старшого зміни;

- скласти акт про відбір пального з бака в присутності майстра й старшого зміни. Проби пального потрібно відібрати у дві чисті та сухі дволітрові пляшки, корки слід опечатати стрічкою з печаткою сервісу. Одна опечатана пляшка, опечатана каністра, фотографії або відеокасети будуть зберігатися у вас (це вагомі докази!). Другу пробу потрібно відвезти на аналіз. Одержавши результати й акт дослідження проби бензину, можна складати позовну заяву до суду, бажано з допомогою адвоката.

22.05.2008



Рівне-Ракурс №10 від 22.05.2008p. 
На головну сторінку