Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №346 від 29.05.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ноу-хау

ПДВ контролюватиме електроніка

Нововведення по доповненню податкової звітності з ПДВ розшифровками податкових зобов'язань та податкового кредиту у розрізі контрагентів впроваджено з квітня поточного року. За цей місяць прийнято 1694 декларації з ПДВ за новою формою, всі - з розшифровками. Із цих декларацій більше половини подано в електронному вигляді, що значно більше, ніж у минулому році.

Державна податкова інспекція у м. Рівне звертає увагу платників ПДВ на те, що державна податкова адміністрація України розробила відповідне програмне забезпечення для співставлення даних, зазначених платниками податків у розшифровках податкових зобов’язань та податкового кредиту в декларації з ПДВ. Виявлення неспівпадінь, які виникнуть у разі ненадання одним з контрагентів додатку 5 або перекручення в ньому даних, призведе до проведення додаткових перевірок. Тому перевагою подання зазначених розшифровок в електронному вигляді є уникнення проведення додаткових документальних перевірок та спрощення процедури відшкодування ПДВ.

Програмне забезпечення та порядок роботи з програмним забезпеченням щодо ведення, формування в електронному вигляді та подання до органів ДПС розшифровок податкових зобов’язань та податкового кредиту з ПДВ у розрізі контрагентів розміщено на веб-сайті ДПА України www.sta.gov.ua у розділі “Платникам податків про електронну звітність”.

29.05.2008Про це повідомили з ДПІ міста Рівне



Рівне-Ракурс №10 від 29.05.2008p. 
На головну сторінку