Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №347 від 05.06.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Влада і злочин

Священних корів на Рівненщині немає

Священних корів на Рівненщині немає

Корупція на Рівненщині - просто буяє... Саме такий висновок можна зробити після виступів начальників правоохоронних органів Рівненщини на загальнообласній нараді-семінарі по боротьбі з корупцією.

За словами начальника управління МВС України в Рівненській області Ярослава Голомши, тільки за останні п’ять місяців зафіксовано 9 випадків хабарництва, відкрито 23 кримінальні справи за фактом зловживання службовим становищем. “Та, на жаль, карається тільки адміністративна корупція, - нарікає Ярослав Голомша. - Кримінальна ж корупція розглядається вже як перевиконання службових повноважень”. Відповідно і міра покарання набагато менша, ніж повинна бути.

На неврегулюванні цього питання на законодавчому рівні наголосив і т.в.о. начальника обласного управління СБУ Микола БЕЛЕЛЯ. “Візьмемо, наприклад, незаконне проведення тендера. Мало того, що результати такого тендера не відміняються, то до того ж держслужбовець, який відповідає за його проведення, не лишається посади! Штраф, що накладається в такому випадку, становить 250 гривень. Коли ж хабар держслужбовцю зазвичай становить 10 тисяч доларів!” - обурювався він.

Цікаво, що серед корупціонерів найбільше “засвітилися” саме чиновники найнижчої ланки влади - сільські та селищні голови, депутати сільрад. “Майже кожен третій сільський або селищний голова в Рівненській області - визнаний судом корупціонер”, - розповів прокурор області Анатолій ПРИШКО. І додав: “Більшість з них продовжують працювати на своїх посадах...”

А от начальнику управління державної служби Головного управління Державної служби України в Рівненській області Ларисі Коваль керівник області Віктор Матчук зробив зауваження про те, що перевірки мало торкаються держслужбовців I-II категорій. “Дивіться не на паспорт, а на морди. Священних корів у Рівненській області немає”.

У підсумку розпорядженням голови РОДА було затверджено план заходів органів державної влади і правоохоронних органів щодо посилення протидії корупції в області.

05.06.2008Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 05.06.2008p. 
На головну сторінку