Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №347 від 05.06.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Футбол

Перше бойове хрещення

Перше бойове хрещення

“Верес” (Рівне) - “Рось” (Біла Церква) - 1:1 (0:1)

Внічию завершив перший матч під керівництвом нового тренера “Верес”. На своєму полі рівняни вирвали нічию у грі з “Россю” - 1:1.

Судді: В. Дяденко, А. Скрипка, Є. Поркуян.

Рівне: Козіброда - Коломієць (Морозенко, 82), Шевчук, Воротеляк, Бєлобровський, Гергелюк, Дмитрук (Полончук, 80), Федорчук (Володимир Ткачук, 75), Котюк (Сергійчук, 63), Любар (Тивончук, 60), Майдан (Жук, 90).

Тренер: Микола Філін.

Біла Церква: Фельде - Пащенко, Малий, Шепковський, Клешня, Клименко, А. Балацький (Титомир, 65), Ткачук (Саган, 85), Соловйов, Місько, Олійник.

Тренер: Ігор

Голи: Василь Ткачук (39), Морозенко (90+3).

Попередження: Любар (52) - Пащенко (48), Клешня (90+4).

Для “Вереса” матч проти “Росі” обіцяв бути особливим. Адже напередодні сталося те, про що так довго говорили у місті - злиття футбольних команд “Верес” та “Штурм”. Склад єдиної команди області, що виступає на професіональному рівні, поповнили п’ятнадцять “штурмівців”, а на гру чергового туру рівнян вивів Микола Філін.

В основі “Вереса” на поєдинок з “Россю” вийшло п’ятеро нових футболістів, ще п’ятеро чекали своєї черги на лаві запасних. Натомість, не потрапили до заявки “вересівці”: Лозян, Колаковський, Герус, Лавренюк, Онищук, Гаркуша та інші.

Попервах здалося, що таке оновлення дійсно дало свої плоди.

З перших секунд гри “Верес” притис гостей до їхніх воріт і мав кілька моментів, аби відкрити рахунок. Двічі непогані моменти не використав Майдан, одного разу затягнув із вирішальним ударом Любар.

Після скидки Коломійця мав забивати Котюк, але його постріл заблокували оборонці гостей. “Рось” відповіла небезпечним ударом Василя Ткачука - мимо.

А згодом м’яч досить несподівано влетів у ворота Козіброди. У зовсім простій ситуації голкіпер “Вереса” не поділив “сферу” із Бєлобровським та Гергелюком. М’яч відскочив до все того ж Василя Ткачука, який ударом здалеку відкрив рахунок.

Після цього гості відійшли в глуху оборону, сподіваючись на контратаки. Після таких небезпечних випадів рівнян вже у другому таймі двічі неймовірним чином рятував Козіброда.

А футболісти “Вереса” продовжували розбазарювати чудові гольові моменти. Спочатку Любар, розгубившись, не пробив як слід. Потім Дмитрук, замість пробити на силу, незрозумілим чином віддав м’яча супернику.

Микола Філін, зрозумівши, що навряд чи вдасться завоювати бодай очко, зробив ряд замін. Після чого на полі залишилося лише троє “вересівців”: Козіброда, Шевчук та Ткачук. Після цього у грі відчулася робота добре спрацьованого “штурмівського” футбольного механізму, адже саме зіграності (таке склалося враження) і не вистачало господарям упродовж усього матчу.

На третій компенсованій хвилині “Верес” таки відігрався. Другий гол вийшов дзеркальним відображенням першого. Після навісу від правого кутового прапорця Ігор Фельде у падінні кулаком вибив “плямистого” подалі, прямо на Морозенка. Максим, якому ніхто не заважав, метрів з шістнадцяти, по високій траєкторії, відправив м’яча у ворота - 1:1.

Чи є майбутнє у новоствореної команди - покажуть наступні три гри чемпіонату. Найближчу з них “Верес” проведе 6 червня в гостях проти клубу “Карпати-2”.

05.06.2008Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 05.06.2008p. 
На головну сторінку