Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №348 від 12.06.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#N-km від Ольги Ярош

Історія без церков - не історія

Корецька райдержадміністрація, Рівненський обласний краєзнавчий музей та відділ охорони пам’яток архітектури управління культури й туризму облдержадміністрації остаточно дійшли згоди про створення в Корці історико-культурного заповідника. Дивно, що його там не було досі. Адже перша згадка про Корець датується 1150 роком. У містечку, як ніде, десять діючих церков. Найвідомішим з культових закладів є Свято-Троїцький жіночий монастир XVII ст. Велику історичну цінність становлять замок князів Острозьких (VI-XVIII ст.) та палац князів Корецьких. У 1832 році корецький замок вразила пожежа і відтоді його більше не відновлювали. Нагадаємо: у цьому році з обласного бюджету трохи підкинуть коштів на ремонт сімнадцяти церков, костелу та однієї дзвіниці.

Кури, але їсти не проси

З весни на рівненському центральному продуктовому ринку не знайдеш мюслі польського виробництва. На жаль, вітчизняні мають тільки однойменну назву, а якість... самі знаєте, яка в нас може бути якість. Немає й іншої цікавої власне польської продукції, яку Україна не закуповує буцімто через захист власного виробника. Але це ще треба добре пошукати країну, де б виробники так само вправно надурювали своїх споживачів неякісною і водночас дорогою продукцією... Ось і українські птахофабрики не можуть задовольнити попит на курятину. Після того, як до небес плигнули ціни на свинину-яловичину, народ переключився на куряче м’ясо, тому його раптово забракло в численних фірмових кіосках. Адже монополістів-курятників у державі лише двоє. Тим часом польських контрабандних цигарок не поменшало і жодного дефіциту не відчувається.

Прокладки на маршрутках

Перед спекотними днями, коли дули вітри, на міських вулицях спостерігалася така санітарно неприваблива картина: повсюди розметане вітром сміття, яке допомагали розкидати ще й машини-сміттєвози. Ці наші сміттєвози традиційно їздять з відкритим кузовом-пащекою та ще й наповнені вщерть. І тому всякий непотріб безперешкодно злітає і ліпиться на інший транспорт - чи то приватний, чи то громадський. Наприклад, на вулиці князя Володимира лобове скло маршрутки обліпили були целофанові торбинки разом з використаними прокладками. Ото незабутня поїздка була! Добре, що водій трапився не зі слабкими нервами та нормальною реакцією...

12.06.2008



Рівне-Ракурс №10 від 12.06.2008p. 
На головну сторінку