Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №348 від 12.06.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Небезпека

Сезон купання відкритий

За вікном справжнє літо. Все більше хочеться залишити свою душну оселю та вирушити на природу, здебільшого - до лісу або річки. Купання дає людині фізичне та моральне задоволення, допомагає позбутися стресів. Але, на жаль, для декого відпочинок біля води закінчується трагічно.

Згідно зі статистичними даними Рівненської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби на водних об’єктах, за минулорічний купальний сезон на Рівненщині вода забрала життя 49 осіб, у тому числі 9 дітей. На жаль, цей рік також не став винятком. З початку купального сезону на водних об’єктах вже загинуло 9 людей, у тому числі одна дитина.

Основними умовами безпеки є правильний вибір і належне обладнання місць для купання; навчання плаванню, суворе дотримання правил поведінки під час купання і катання на плавзасобах, постійний контроль за дітьми. Відпочинок на воді допускається тільки у спеціально відведених місцях. Не лізьте у воду в незнайомому для вас місці, уникайте води зі швидкою течією, не заходьте у воду напідпитку, ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах.

У більшості випадків тонуть люди, котрі вміють плавати, і з самовпевненістю запливають далеко від берега. Там вони можуть потрапити у потік холодної води. Тоді судома починає зводити ноги і хапає корч. У цій ситуації головне - не злякатися. Треба зануритися у воду і сильно потягти рукою на себе ступню за великий палець.

12.06.2008Помічник начальника Головного управління МНС України в Рівненській області Віктор КОЗАК



Рівне-Ракурс №10 від 12.06.2008p. 
На головну сторінку