Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №348 від 12.06.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Наша міліція…

“Воскресіння-Вознесіння” повернули до Світанку

“Воскресіння-Вознесіння” повернули до Світанку

Для прихожан Свято-Покровської церкви села Світанок Корецького району свято Вознесіння Ісуса Христа стало особливо радісним. Адже до їхнього храму “повернулася” ікона “Воскресіння-Вознесіння”, викрадена групою зловмисників у ніч з третього на четверте грудня минулого року.

“У нас сьогодні велика радість, - звернувся до прихожан благочинний Корецького району, отець Ярослав. - Господь явив нам свою милість: правоохоронці затримали злочинців, які обікрали наш і багато інших храмів, та повернули ікону, яка вже не вперше потрапляла до “поганих” рук. Велика подяка працівникам міліції від Бога, а люди, без сумніву, завжди дякуватимуть їм за те, що доклали усіх зусиль, аби віднайти нашу святиню”.

Віруючі обступили начальника Управління МВС України в області Ярослава Голомшу, начальника Корецького РВ УМВС Василя Кральковського та представників влади, які привезли ікону до Світанку, аби особисто передати її церковній громаді. Священнослужителі припадали вустами до святині. Радів і настоятель храму - отець Микола, зауважуючи, що міліція зробила добре діло для спасіння людських душ. На що Ярослав Голомша відповів:

“Ми просто виконували свою роботу, і в цьому немає нічого надзвичайного. Бачу, для прихожан ця річ дійсно свята. Тож нехай ікона довго служить громаді. А ми, в свою чергу, зробимо усе можливе, щоб у перспективі не допустити подібних випадків. Зловмисники ж, які протягом десяти років обкрадали Божі храми, понесуть заслужене покарання”.

12.06.2008ВЗГ УМВС України в Рівненській області



Рівне-Ракурс №10 від 12.06.2008p. 
На головну сторінку